Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* bUrUNg hANtU mAmA *~

This thing makes me crazy the whole nite *yes, salah saya sebab beli +____+ *



But, dunno this would happen..
He refused to sleep walaupon dah pukul 1.05 AM in the morning.. and yang paling sakit jiwa lara, esok MONDAY and I have to work!!! *____*

Dia buat aktiviti mencantum blocks tengah malam buta di kala malam bulan mengambang… mak pasrah +____+

And the reason why he was still wide awake until that time is because ????
Dia berjaya sedut starbaks saya semasa berjimba di KLCC semalam... terer sungguh... *yes, skali lagi salah saya...huhh*

Apa-apa pon itsokay....
Anak nak membesar..
Biarlaa dia explore sampai bosan…. Dang~~~~

0 comments

~* rOCkErS bEb *~

Suara rock
Ya…
Mari kita buat konsert…
My peti suara is currently shut down until further notice...
So, please keep on kutuk me sampai puas :p

Rakan-rakan opis saya amat suka sangat time nih.. selalu aku jer mengutuk, mengacau, hingaq bingaq kat opis, tapi arini ku sepi seribu bahasa sampai manager mai tanya 
“Are you okay, KK ? “
Yes, masa nih laa ampa tunggu sangat2 kan…
Sila-sila...tunggu laa hari pembalasan...
Nak baik dah nih...

*okay...nak pi sound check sat*


p/s: I’m still updating backdated entries.. will come dikit dikit yer… sabar yer kamu semua… 
0 comments

~* I'm BaCk AgAiN *~

* sweeppp sweeppp * * ssshhuuuhhhhh sshhhuuuhhh * * lalalalaala *

woottttt wooottttt !!!


*ehem*
ingat aku lagi??
miahahahaha...
ye laa...sorry sebab lama tak update...
bukan suka-suka tanak update, mak bizi tahap tenuk pakai helmet nokkss...


Lama kan??
since July 2010... almost 1 year... mahap yer para readers.. tahap kebizian mak tak dapat dielakkan...
okay.... alasan.... i know.... :(


kemunculan ahli baru dalam family gwe adalah alasan paling musabahah *munasabah*... yes, I never expose anywhere either in this blog about having a baby haruskah di"expose"kan even we know that Allah boleh tarik sekelip mata?? kannnnn.... * another alasan* :p


* mahap...entry permulaan ni adalah semata-mata entry alasan ;) *


another alasan that bring me not to frequently updating blog is, * hah, yang ni kena dengar baik-naik noo *
- I am a Japanese slave now and that makes me disconnected to the whole world while working * you know what I mean?? *... there is no internet connection in office * memang Jepun kejam * while working and if ada pon adalah untuk kerja semata-mata... There is someone watching what are we surfing * kalo tengah tengok katalog ka online shopping ka, satgi mai laa email warning kat inbox I *... ya di situ laa penunjuk kekejaman mereka...miahahaha....


Depa ingat depa terer sangat dah la nak sekat internet kat opis *bodo lagi rupanya*... so, ini membawa saya kepada penggunaan BlackBerry... subcribe internet 24/7 untuk facebooking....wakakakka.... *still cannot blogging becoz of : allaaa....tak puas laa nak taip kat screen cenonet tu* <----------- alasan ini plak akan membawa kepada penggunaan Ipad nanti.... muahahaha....
* see banyak alasan kan?? *


okay, now connection kat umah pon dah okay, and hopefully I can start blogging as usual * kalo rajin dan kalo sempat * <----alasan lagi ;p


there are too much to share, but I promise to include in next entry * entah bila pon tak tau *


till see you again..... daaaaa !!!! 1 comments

~* LonG TimE nO SeE *~


Jangan risao.... Mak tak ke mana... Ada jaa nih haa... Bizi amat laa nih... Beban kerja bertambah * means tanggungjawab laa kan * and beban badan pon bertambah * berkilo-kilo uolss * .... hikss..

Lama den tak hapdet kan... Sian para readers ai * konon belagak femes sat * ngee... And sian jugak account NuffNang ai ~ tak bergerak-gerak.... Tsskkkk... Tak pa...tak paa... Once everything back to normal, account akan berjalan seperti biasa yaa... * ready Nuffnang to pay me !! * hikss...

I am away out for several things :

  1. Past few weeks, memang tahap bizi capai tahap cipan tenuk bagai.... Everything need to be settle before l****** out from there... * fill laa the blank kalo brani * hehehe
  2. Doing some sevey and shopping for extra things * will be revealed when ready * hikss...
  3. Has a new responsibilities yang memang kena respond sangat... Tak dak main ngelat-ngelat dah... Everything have to be settled on time and now ~ I am a very disciplined lady * kononnya *
  4. Ini part paling menyampah.... Internet kat umah kaput due to modem kena kilat and it was 2 weeks dah.... Di mana pihak terlibat??? Ouhhh, senang-senang ja tak amik peduli kan... Kalo nak potong cepat, mintak baiki lambat plak ko kejar kan.... Harus aku tanak bayar and tunggu laa aku gi gegar opis ko karang * walaupon Encik Habi dah gegar van orang TM kemarin * padan muka !!! * and now, tempat paling munasabah nak blogging and surfing adalah ~ Kedai Adik-Beradik... miahahah...
  5. Saya sangat leteh dan tak larat nak taip <----------- bleh terima kah alasan musabahah ini ?? Tskkk..

Itu laa alasan yang ada setakat sekarang... Bila matter no 4 dah settle, baru leh wat cita panjang lebar yang dah hampir basi... 
Camna nak wat entry cantik-cantik bagai when gambar-gambar nak paste dalam blog takdok... Tak kan harus aku ngangkut segala ' Cakera Keras ' dan
' Pandu Pen ' ke kedai Adik-beradik nih and sesedap rasa blogging 4-5 jam dengan order Teh Ais segelas?? Lepas nih, kalo wat camtu, nampak muka aku nak masuk kedai, harus kena halau.... kihkihkih....

Okay laa... Bateri pon nak kaput * power supply kat kedai pon tak leh pakai * <------- boikot aku laa tuh...takut aku dok lama... hehehe.... 
Kita sambung next time yer... Hopefully, aku leh reveal segala apa bagai yang melanda.... 
Cewahhhh.... Ayat femes bagai .... 


Chow...... * Esok hari shopping sedunia *... jomjomjom.....hahhahhaa.....




0 comments

~* CeNdOL puNya HaL *~


Eyh... Dah penah citer kan pasal makanan sedap kat Uniten tu?? Alaa... Entry lepas-lepas ada...

But, kali nih nak pekena CENDOL PULUT... Sedap wey cendol kat sini... Mohkalokata nak makan cendoi tu kan, mai tang ni laa... Baguihhh... Sedap sama macam makan kat kampung nuu... 
Yang gerai slalu aku dok tala nih hah nama Pasembur Farok... Dia ni asai belah-belah UTARA nuu... Tu yang sedap pelik tu * orang UTARA kan terer masak....kuikuikui *.... Makanan ala-ala mamak ni memang kat dia sedap  
* iskkk...tetiba teringat, teringin plak nak makan * yum yum yum...

Kalo rasa nak makan tu kan, pi laa tala kat Uniten tu naa...

Ni ada kesah laa mak nak cita...
Meh hari kempunan nak makan kan, macam-macam laa jadi... Lain mintak lain dapat....

Aritu punyalaa baekk punya dok nak makan cendoi pulut... Time beli tu pon dok chup-chap-chup-chap dahh * sila pi time orang tak balik keja lagi untuk elakkan jammed kena beratoq panjang *... Baguih punya bungkuih skali pasembor a.k.a rojak bawak balik.... Sampai kat umah, tak dan-dan dah nih tuang dalam mangkuk... Sedut punya sedut, seketoi pulut pon tak naik.... waarrgghhhhhh.... Mak tertipu nokss !!! Kambuih pi kambuih mai, tak jumpa... Pasrah !!! Seb bek ada pasembot...Tibai kaw-kaw...






Peringatan noo... Len kali double check ur order !!


1 comments

~* ReFresH JAp *~

* lepas entry nih, ada banyak lagi upcoming entries yang backdated..so, catch up yer..hehehhe *

There's a lotsss of things I wanna share right here but, I've very limited time nowadays... Banyak tasks nak kena siapkan and to list it down right here, seems very impossible * entry pon tak ber hapdet, ada ati nak list job kat sini kannn....pegi daaa *.... hikss...

Entry masak memasak ada beberapa jugak... Entry makan memakan pon ada jugak... Entry merayau pon ada... Entry menyoping...errmmmm tak dak  
* haikkkk....bunyi macam mustahil jer?? * Yup, memang pon.... Mana bisa tak menyoping.... Mati terjelepok mak nih nyah oiii.... Tapi, kena reveal ker??? Tak yah ler dak... Tahap sopeng aku tak de laaa sampai vogi da vass tahap dewa dewi beli riban riban bagai.... Nahi nahi.... Kabhi nahi.... Harus aku spend ke sesuatu yang berkemungkinan lagi.... Eyhhh.... Entry pasal job pon ada... Tapi, yang ni very the class you !!! Teruja mak nak cita nih... Tapi tunggu laa yer... Mak nak kena tulis karangan 350 patah perkataan dulu... Nak mengeja pon satu hal... Lambat sket yer dak... Tapi, esok kuar laa kot entry tu * kalo mak nih, tak rabun yer * huahuahua.... * istilah rabun dalam ni merujuk kepada MALAS !! * 

Haaa.... Sudaahhh... Pi wat keja.... Lagi 2,3 jam satgi refresh plak... Kot ada cita baru dari mak nih... 

Peace !!!



0 comments

~* HaiR cUt *~


Aku tengah kancing gigi skrang... Mau taknya.... Tension tiap kali sikat rambut, syampoo rambut, tengok rambut sebeban gugur... waaaaa........... Tak maaoooo...... Nanti botak !!! Mak tak relaa....

Dah semakin menipis dah... Honestly, aku tak suka rambut panjang ala-ala mengurai jelitawan ayu bagai.... I HATE !!! Sebab malas nak urus, ikat, dendan, simpul siur suma... MALAS !!! Plus more, tak elok for me yang jenis rambut nipis and dah semakin berkurang skrang.... TENSION !!!

So, what to do??? Mak nak POTONG nokss !!! Kaci pendek kaw kaw... Mak tak kira... Dah mengamuk 1 umah dah gediks nak potong... Harus aku pegi jugak....errmmm bila ek?? * aku kalo nak dressing rambut bagai, nak kena laki teman.. * hikss.... Tapi, laki mak tak rela mak rambut pendek youuu... Hangin haku !!! Dia yang menbotakkan kepala tak per !! Sungguh tak ADIL !!! 
Cepat vote for my haircut style !!!

:: 1. Bob Hair Style ::

:: 2. Short Layer ::

:: 3. Bob-short ::

:: 4. Short Bob ::

:: 5. T-sharp Layer ::



Cepat-cepat vote for me * nak potong rambut pon susah... nak vote-vote bagai * hikss... Undian terbanyak, style tu laa mak kerat nokss...hehehehe...



5 comments

~* HaPPy FatHer'S DaY *~


I think it's not late * walau hakikatnya memang late :P *



Wishing all the daddies out there a very Happy Father's Day from me @ tinakhamis.blogspot.com....

And, 

Special dedication goes to my beloved Abah....

" You are so special, Abah... I love you so much... Eventho I know you don't read this, but it's all from the bottom of my heart... Thanks for your effort to raise me up till what I am now... I really appreciate you Abah...
And, please let me tell you that you are a great father that I ever had.... " 

I LOVE YOU SO MUCH ABAH !!!!



And, also goes to my Father-in-law....

This is second year I be your daughter... Thanks for your help,courage and extra-commitment to me and to your son... I love you too !! 


And also to you, Hubby.....

Soon to be a father..... Great husband for me, and hopefully be a wonderful and loving daddy to our kids.... Boleh?? 

I LOVE YOU SO DAMN MUCH !!! 


* okey dah.... tamat sesi jiwang karat * hehehe


3 comments

~* WhiLe MoMmiEs ShoPpiNg *~


Lepas berpusing ligat kat KLCC, my cuz called to go to Pyramid... Since dah lama tak jumpa, I rushing to Pyramid to meet the kids * rindu bangat, lama tak tengok depa * ...

Seperti biasa we arrived first at the destination... While jalan-jalan-berduaan-berpegangan-tangan * ahakss * Kak Linda called and asked for the Sketchers Outlet... huhuhu.... " kami dah already kat sini laa " ... So, apa lagi, si mak-mak ni kan tak leh berduaan... Maka automatik laa si anak-anak akan berpass-baton kepada bapak-bapak sekalian... hikss... Tapi, at first just Umaira and Kak Linda jer yang turun, and Abang Syamsul with Ammar and Ashraff tunggu dalam keta * Abang Syamsul was not feeling well *... Kononnya, nak cepat la kan... Tapi, lupakah?? Bila mak-mak nih berjumpa, 10 minit akan jadi 1 jam... hehehe... * bengang kah para bapak sekalian?? *

Bila berlaluan nak ke Sketchers, terlalu laa plak depan CNK... Nampak perkataan "ter" kan?? Bukan sengaja tau...huahuahua... Tau kah apa terjadi?? Maka laluan ke Sketchers ditutup sementara.... Umaira dah kena left behind dah bersama Uncle Zali dia... Dah ada orang melayan, laju jer laa mak-mak nih masuk CNK * bleh buat tak sedaq diri plak tu...kan dah kata, bila mak-mak berduaan, maka.. * hehehhe.... And, a few minutes later, Abang Syamsul call * mungkin dia dah rasa something wrong and dah rasa lama kot mak Linda nih tak balik-balik ke car * hehehe... When Kak Linda told him, we were here, dia pon parked and turun jugak laa dengan muka tak sehat... Yang super happy nya, sapa lagi kalo bukan Abang Pendek - Ashraff ~ the most chekiest among all....

Maka lagi seronok laa mak-mak nih memilih and tawaf-tawaf sat...huahuahua.... Sketchers tu dah havoc gila angkara kami * nak pilih kasut anak jaa pon * huhuhu... Last-last, tak beli pon... Maknya yang dapat handbag from CNK... Itu laa padahnya, bila mak-mak berduaan.... Bapak-bapak bila lagi kan nak take turn jaga anak-anak.... Mak-mak nya berjimba-jimbo.... Seronok !!

We ended at Wendy's... Makan-makan sambil talking-talking... Seronok...Depa tak leh lama coz nak tala balik Penang dah... sobss sobss... Sat sangat jumpa... Tak pa laa... Len kali jumpa lagi okey... 

:: aksi berchenta ngn Uncle Zali time nih ::

:: Uncle melayan jer while Cik Tina ngn Mama sibuk ::


:: suka posing ekkk ::


:: adakah muka dia sama macam saya?? ::



0 comments

~* WiTh AnaK YaTiM FroM KedAh *~


They came on Sunday * standed laa lambat update * to Putrajaya.... Trip nih tiap tahun depa buat... This was organized by W.I ( Pertubuhan Perkumpulan Perempuan Islam Cawangan Bandar Alor Setar )... My aunt was participated and also one of the AJK untuk persatuan nih... Lawatan nih termasuk 41 orang anak yatim di kalangan keluarga yang susah sekitar Bandar Alor Setar and also almost 15 ibu-ibu yang menjaga anak-anak nih... Normally, they spent 5 days around K.L and Malacca... 

:: Datin Mariam a.k.a Mak Yam.. Kalo jumpa aku sure menyakat ::

:: kusyuk cerita ::

Sayu jer bila tengok budak-budak nih... Kecik-kecik lagi dah terpaksa hidup susah... Sedangkan kita nih, yang cukup makan minum pon, kadang-kadang tak penah rasa bersyukur... Mengungkit lagi plak * Astagfirullah, mintak jauh laa sifat tu *... 

Selalunya, bila adanya trip nih, banyak laa badan-badan or orang-orang yang menghulur bantuan dan jugak ada yang sponsor macam-macam... In case ada yang nak menderma dari segi kewangan pon boleh... Gave to their co-ordinator and at the end of the trip, duit tu akan di'divide'kan kat suma budak-budak yang take part... So, bila balik ke rumah nanti, ada laa duit tangan... Mebi depa akan bagi dekat mak or bapak or sapa-sapa yang jaga depa nih * ada setengah mak pak dah tak de,they just keep by themselves *...

:: Tuan rumah with his mom ( one of the W.I member ) yang sponsor makan-makan nih...moga dimurahkan lagi dari Allah SWT ::

:: My aunt, tengah melayan anak-anak...orang kuat W.I nih...hehehe ::

Mostly, budak-budak nih di kalangan orang susah, tak penah kuar pon dari kampung... Tak penah merasa pon makanan sedap... Tak penah merasa pon apa tu KFC or MCD * sampai ada yang time makan KFC (di'sponsor') siap mintak tisu lagi nak tapau bawak balik kat mak *... Bila tengok budak-budak nih, sedeh jaa... Terasa insaf sangat... Even ada di kalangan depa nih, nakal and buas Subhanallah  
* biasalaa anak kampung yang tak penah kuar bandar kan * tapi depa nih hormat sangat dekat orang tua * not like budak bandar nowadays * .... Time tengok depa makan, sampai aku pon tak sanggup nak makan.... Sedeh... Tengok perangai dan keletah depa nih time makan, ada yang kelakar, ada yang sedeh... Sampai ada yang tak reti nak makan ayam... Tak reti nak makan dengan lauk-lauk lain... Sebab terbiasa asyik makan ikan kering / telur / kuah kosong.... Sob sob sob.... Sampai orang katering nak letak ayam, tanak... Daging, tanak.... Mintak telor rebus jer... Sayu sungguh... Cuba laa kita makan macamtu seminggu, sure muntah.... 

:: sayu tengok depa nih makan ::


:: ready untuk sket persembahan ::



:: giving the souvenir ::

:: Ibu-ibu yang bertanggungjawab menjalankan projek nih... 
TAHNIAH !! ::

Lepas depa makan and ada sket door gift dari Presint 11 Putrajaya * ni orang persorangan dan jugak komuniti Presint 11 yang sponsor * they headed to KLCC... Bagi peluang untuk depa merasa masuk Petrosains * blum masuk lagi dah terpinga-pinga eksaited * ... Ada tu time nak naik lift tu, gayat... Takut... Seb baik tak nangis... After taking their pics and depa dah masuk Petrosains, we all ( me and 
hubby ) went for shopping * yang nih memang tak leh elak * hehehe...

:: waiting to enter Petrosains ::

:: with my cuz ::

:: hehehe...amik kesempatan ::

That's all what we can do for them... Next year ada lagi... Every year not the same person laa... Geng W.I nih, akan cari anak-anak yatim @ susah yang lain plak untuk merasa suma nih... Patut dipuji usaha macamni supaya anak-anak macamni tak rasa mereka dipinggirkan.... I'm so happy and tersentuh hati jugak spending time with them... Hopefully, next year boleh lagi laa join macamnih...

p/s : to those yang rasa nak menderma or nak take part len kali just inform me yer !! And I will update if anything yang program kemanusiaan * pergh ayat * macamni lagi akan datang yer...


0 comments