Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

*~ tHe DaYs tHat ReMAin 4eVeR *~ (part 1)

14 August 2008 - a day before my big day.....

preparing for a 'big day' is not easy as 1, 2, 3....u have to make sure all things are ready such as bunga telur, doorgifts, wedding's closet, catering, and etc...thanks God this all things have done by my mom a week earlier...ALHAMDULILLAH...now, back to yourself...I mean myself...ready to become somebody's wife???OMG!!!tomorrow...fffuuhhh....

11.00 a.m - ready to go to Spa...a last minute Spa...hehehe...since semuanya last minute, i've to go yang mana je yang ada sebab on that day byk jee kedai tutup...I don't know why...boikot i ke??when i go to hair's saloon, the hairdresser recommend me to go to one place ni...dia kata ok..puas ati akak tu buat kan...so, i'm decided to go to that Spa...
Pergh...such a long time aku ni tak jejakkan kaki ke Spa rasa mcm pelik laa plak...mcm2 kena wat...uuuhhh....steaming, massage, milk bath, flower bath, bleeching, facial. trimming....mmmm....byknya yg aku kena wat and believe me or not - this akak only charged me RM200....very cheap nya....when i was asking for the services @ several Spa around K.L and Selangor semuanya nak charge aku sampai RM300 - RM600 (ni harga tak sama services yang haku wat kat Aloq Staq terchenta)...pergh...sep duwet...

at night, aku didatangi seorg hamba Allah yang nak bertanyakan aku bab2 kawen nih...sapa lagi kalo bukan Pak Imam yang menikahkan aku esok....uuiihhh....ketaq nih....dup dap dup dap....seb baik soklan senang jaa....hehehe...suh baca Alham jee...hahaha....syioknya...
After berinai, mmg laa terasa sangat mengantuk dan sangat laa letehnya...terus la aku tertidoq tak hengat dunia....

15th August 2008 - counting hours to minutes to seconds

alhamdulillah....aku diberi nyawa lagi dari Yang Maha Esa untuk terus hidup...wake up early in the morning....waaaa....it's Friday.....it's my big day...camner ni??isk...tak senang dok nih...dari pagi sampai laa ke tghari everybody was busy...me!!!.....tak dibenarkan sentuh apa pon and disuruh dok goyang kaki and relax...hehehe...lega!!!

after Zohor, i go to the boutique for make over session...Nad and Shood be with me along the session....for crictics...hehehe...here are some pics for u all...



ready-to-go



the 'mak andam'



pengkritik tetap...hehehe



dia tak pandai wat kening aku....



final touch-up



taaa daaa....

waiting for Asar's pray is a long wait and uncomfortable..mana tak nya, dengan baju berselirat manik koran sana sini, susah nak duduk, mekap tebal semeot...alaa.....rimas...rimas...rimas....
hehehe...apalaa aku nih...it's my big day...the day i'll become somebody wife....hehehe....
everybody is busy for a last minute touch-up...me???just sit and of course with the non-stop heart pumping....suddenly, my aunt lalu depan aku and stop...."aiks...awat nih???senyum laa...pengantin mana leh masam2...nak jadi bini org ni kena seronok..." suddenly, the rain drops....not the outside rain, but inside rain....aku nangis...tetiba jee rasa sedeh...i don't know why....
"laa...awat nih??tak leh teriak2...malu aih...kena seronok laa nak kawen..." and she gives me a big hug....

5.00 pm - "Adik....jom lekaih....org habih semayang dah..."tiba2 suara my Along tepekik kat luaq tu...aku pon terhegeh laa kuaq ngan baju yg berselirat bagai...isk..jalan pon tak btoi dah...heehehe...i keep reciting doa along the way to mosque....mmmm....slowly i get out of the car and walk in the mosque and everyone looks at me mcm laa tak penah tgk aku sebelum nih...mcm tgk alien plak...ada yg bisik2, senyum2, jeling2...isk...apa hal....lawa sgt ke aku ari nih..hehehhe...*perasan....



perkarangan masjid



my aunty


i sit beside my second's sister of my mom, Ngah...she keeps talking to me...i know...nak hilangkan neves aku laa tu...hehehe...anyhoo, everything goes smooth and Alhamdulillah dengan sekali lafaz, aku dah sah menjadi isterinya MOHAMMAD GHAZALI BIN ABD HAMID....

"aku terima nikahnya KARTINA BINTI KHAMIS dengan mas kahwinnya RM*,***.00 tunai...."






family and family-in-law

i'm HAPPY...the word that can describe my feeling now....Alhamdulillah...after 6 years menyulam chenta nan sejati *ceewwaahh akhirnya aku menjadi hak milik kekal suamiku-sayang...i get 1 diamonds ring (ada 'S' sbb byk diamonds), mas kawen (of course nak beli bracelet yg ku idamkan) and 1 gold necklace...bestnya...all the 'sarung-menyarung' upacara done at my house...only giving away the 'mas kawen' has been done at Mosque....guests are having tea and special dishes prepared by my mom *tak sempat amik gambar dishes laa*...anyhoo, i belong to someone now...the person that called HUSBAND..and i am reaalllllllllllllyyyyyyyyyyy happy...waiting for tomorrow...."BERSANDING"...wwwwwweeeeeeeeehhhhoooooooo......












1 comments:

Lady said...

FINALLY~ yang ku tunggung-tungu telah tiba...hehehe. u look daymn gorgeous in blue!. Cantik ja kening mu itew..tu la orang kata klasik. \o/