Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

*~ huBBy waT kuEh RayA ??? ~

sound unbelievable kan??pandaikah suamiku buat kueh raya??mari kita tengok sapa yang kena....
.

..

...

....

.....

......




as usual Ali and Own came...saja lepak-lepak *sebenaqnya Own nak suh ajaq wat kek coklat...hehehehe...plus my hubby nak pekena Ali suh give a hand nak wat kueh raya la kunun...


so, we all were working together-gether la kan...me with Own doing the chocolate cake *sedap wooo and Ali with my hubby doing the kueh raya that called "Conflakes Madu Cookies"....hahahaha....simple miple gilaa....dah laa tak tau resipi....main ikut sedap rasa ja...*asal jadi udah lee...

nak tau apa resipi nye???jap nak keloi my hubby...*dia kan terer...




CORNFLAKES MADU COOKIES



cornflakes

madu

milo or serbuk koko

butter

badam yang dicincang



Cara-caranya :

  1. panaskan kuali. masukkan 2-3 sudu butter.
  2. biarkan butter itu cair dulu then masukkan milo or serbuk koko, sambil-sambil kacau supaya tak berketul.
  3. then masukkan cornflakes. gaul rata then masukkan madu agak-agak korang la ye sampai nampak macam berkilat tu.
  4. boleh diangkat. sudukan sket-sket dan masukkan ke dalam cake cup.
  5. hias dengan badam cincang.

since i don't know the exactly measurement for this recipe, i just giving the ingredients je la ek...sebab kitorg pon main agak-agak and nampak rupa je kira jadi la tu....hehehehe

taaa daaa.....siap....senang kan??hah...siap satu kueh untuk raya ni....plus dengan kek coklat plak jadi 2 dah....hehehe...terer terer....

so, friends.....selamat mencuba.....

0 comments: