Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~*mY beSt FrIend WedDiNg*~

tanggal 14 Mac 2009 - perkahwinan Ali Jamsyir & Nurulamaliah
venue untuk Akad Nikah 14 Mac 2009 - Masjid Derga, Alor Star
venue reception Own 15 Mac 2009 - Taman Ilham, Lorong Perwira, Alor Star
venue reception Ali 16 Mac 2009 - Dewan TNB Mergong, Alor Star

wedding's outfit - sapa lagi kalo bukan butik G-Glamor *tak pi kat dia tak glamor..kuikuikui

the akad nikah was started after Asar prayer...Own memang lawa abis...tak caya??tengok gambar nanti yea...

dengan sekali lafaz jer maka termaktub laa sepasang... *apa yea??apa-apa jee la... ;)
sepasang kekasih sehidup semati ni menjadi suami isteri *p/s to Own: baik-baik jaga laki noo...rajin masak selalu noo ;)


before akad nikah


the hantaran


inteprem~~ ;)


aksi gedix bini Ali ;)

15 Mac 2009 - reception Own

the theme color was Maroon and White...Own look so gorgeous in Maroon...*pakai contact lens...tak pakai spec dah ;) mannttooppp siut...
the ceremony started around 1.30pm with the arrival of En Ali Jamsyir yang macam panglima dah rupanya.... ;) then, depa nih bersanding and followed by makan beradap...after we took a picture with the brides, we(me, my hubby & Shood) left to send Che Pah to bus station *dia balik awai sebab dah janji ngan hubby dia, lagipon esok keja (MONDAY)

then, kami stret ke Sg Petani to attend Ruhan & Fatin wedding plak...hehehe...macam dekat je kan...tak pe...member-member kawen seumur hidup sekali jee kan...ada pluang we all pon pegi la...on da way back to Aloq Staq terserempak Amjad with his wife *dah boyot dah...due next month...caya laa Amjad ;)....sambung balik ke rumah Own for apa-apa yang patut...

after took a bath, we went to Dewan *nak tengok apa Ali dah wat...suprising!!!!dia punya pelamin punya laa cantik gilaa...see pics below yaa..


me and pengantin


aksi ntah pape...


control cun jee suma nih~~


tinggal lagi 2 jee yang berdarah manis nih~~


Jai yang tak tau dok diam~~


friends~~why Che Pah with T-shirt jek??


the 'pelamin' at Dewan..cantik kan??


aksi menggedix nak merasmi dulu~~!

end of reception at Own side....

16 Mac 2009 - reception Ali

pagi-pagi tu around 9.30 am me and Shood took Own for make-up...today kan belah Ali plak...so, theme colors for today were Black and White....sangat cantik and menarik and memang the BBOOOMMM dia punya outfits...seyes!!!tak caya tengok pics yaa...hehehe...nothing much to tell...lets the pics do the talking yaa...

Note: gambar side Ali tak jumpa laa save kat mana..nanti dah ada I update yea...I'm Sorrii...

ENJOYY~~!!!!


me and hubby at Fatin&Ruhan's wedding

0 comments: