Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~*WedDiNG ShOoD & DiN (paRT 2)*~

23th May 2009 - reception belah Din plak di Ipoh, Perak....

we started our journey to Ipoh on Friday nite after Maghrib's prayer...after took Nad *last menet decision nak ikut selepas kena bom we all pon gerak dari umah Own with two cars, mine and Own's...straight to Ipoh and took a rest at Tapah R&R...met pengantin there *tak sabaq-sabaq dah siap pi hanimun kat Cherating...sebenarnya Din ada event kat Kuantan, so Shood ni pon ikut laa...after took our dinner there, continued jalan sampailaa pekan Ipoh~ walaupon bengang asyik kena tinggal je kami ni *maklumlaa kami ni naik keta kecik jaa ;( seb baik laki mak ni GPS bergerak....hehehe

we arrived at Ipoh dah dekat 11 pm dah...so, directly went to the hall for sight-seeing laa konon *hasben mak nak amik mood awal-awal untuk photoshoot....after dok-sembang-sambil-diskas tak sedar jam menunjukkan 12.30 am *aduuyaaii, patutlaa mata berat jaa nak angkat kami pon pulanglaa berehat...

then, the 'pengantin' sent us to our homestay for a nite spending...semi-detached-link-house with old-school-design was our hotel there...there were three bedrooms and 2 bathrooms *tapi bedrooms yang pakai haros dua jee sebab yang berkahwin kena kaurantin ngan Nad (Nad yang ampeh ;p) ...

early morning woke up and prepared for going to reception *haros ke umah Din dulu untuk menampal muka Shood ;) ...after pekena roti canai dekat kedai mamak yang sempat jumpa time tu, we direct to umah Din *terer gak laki aku nih cari umah..konpius??

after dah menempek-nempek muka Shood ngan Banco so, nanti lihatlaa hasilnya *amat teruja "perasan sat" ...memandangkan pengantin kena bawak keta sendiri ke dewan *suma orang dah lari dulu kami pon mengikut je laa dengan pemandu yang dilantik ari tu ~ Puan Own dan co-pilot *untuk mengelak dari sesat ~ Puan Tina....


aksi-aksi pengantin yang kena bawak keta sendiri~~


at main table with family


makan-ing and perasan-ing time~~!


isk..laki sapa nih~~!! *ensem gak laki gwe yee..

after completed our mission there *melahap tahap gaban tibalaa masanya time untuk posing-posing-majalah-mempelam *seb baik 'photographer'nye laki aku, kena orang lain dah lama kena pelangkung...hehehe...




episod bermula sesi photoshoot majalah mempelam~~!


dan lagi~~!! Shood pon take part *tak penah Shood jadi camni ~ konpius


tak dak keja namanya nih~!


manjanyaa~~!! happy friends~~


hahahha....Nad tak dak couple ~~ abg Jai tak mai noo~~

at evening, they had a doa selamat and hi-tea for celebrate 'menantu' *kek carrot nya sangat sedap...after finished all the makan session, we all pon kembali ke rumah tumpangan kami *leteh siut...untuk keberangkatan ke Cameron Highlands esoknya, we need a deep-deep rest...wwwaaaarrgghhh.....


time hi-tea pon jadi keje~~!


I love this shots~~!

3 comments:

Lady said...

O-MI-GOD! Apsal muka aku kemot-kemot aaa...tak cun weyh..tak cun..aku yang tak cun..bukan hangpa~

:p

ali-alia said...

Huhuhu aku nak amik gambaq2 tapi bila p umah ang asyik terlupa bwa harddisk ja

TiZEQ said...

lady: kemot2 tang mana??tak nampak kemot pon...tak apa...aku edit buh muka angelina jolie ka na..hehehe

ali-alia: len kali buh siap2 dalam beg...ooppss..hang tak bawak henbeg no...tak pa..buh dalam keta siap2...