Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* SiBu isLanD tRiP - DaY 3 *~


kokkk kookk koookkkkk
.....
bunyi apa tu..... hmmm.... ayam....

it was 7 a.m.... malasnya nak bangun.... last day in Sibu Island.... Macam tanak balik je.... terasa mcm nak menetap je kat sini... aci tak?? kalau tak balik sapa yang nak keja kan??

7.30 am had our breakfast... last day breakfast sedap laa plak.... nasi lemak and toast... *Own makan banyak... sshhyyyyyyy.... dua pinggan.... oppsss.... "aku tau hang lapaq Own"....

our boat was at 11 am * dah laa kata kul 11 tapi kul 10 dah suh turun... macam tanak orang tinggal sini jee... hurmm
this time our boat pilot was not Malik... Malik has another work to do... macam ramai je plak yang nak naik bot... tak best laa... so sad... tak puas je rasa spent time kat sini... banyak benda menarik yang meng'eksperien'kan kami di sini... dari yang takut nak snorkell dah buleh snorkell... dari tak pandai mancing, dah terer *buleh laa kira dapat ikan tu oklaa kan....
so happy... eventho tak puas kan but, we were happy.... teruja sangat... kira balik K.L pon ada laa semangat nak keja.... walaupon masih terngiang ngiang aktiviti kat sini.... hurrmm...



:: before leaving ::


:: sedehnya nak balik ::


:: going back ::


:: we miss u ::


:: ready to ride ::


:: the island ::


:: sedehnya ::


:: bye bye ...waaa ::


we arrived safely at Jetty Tanjung Leman at 11.30 am.... suddenly, ternampak laa kan kedai souvenir... ofkos laa kena buy something as a memory of Sibu Island kan... and tak banyak choice... biasa laa tempat baru nak membangun...we just bought fridge magnets, t-shirts and key chains... itu saja okeys *because it was not a shopping mall ye kawan-kawan ;)



:: gatainya muka ::


:: try kak jangan tak try ::


:: the trip was superb ::


we departed from jetty at about 12.30 pm and straightly went to Kota Tinggi town for having a lunch.... we just taking our lunch at KFC *cekau mana senang jee....

selepas mengisi perut yang agak kelaparan masa tu, kami pon bergerak dan singgah plak di Ayer Hitam town *orang cakap kat sini banyak tempat membeli barang-barang seramik... yes, it was... memang banyak and price.... reasonable *ala-ala macam kat padang besar.... a-haa memandangkan we decided to prepare 100 doorgifts for Nud's wedding, so alang-alang dah sampai sini, shopping je la untuk Nud skali.. memang senang, suma ada kat sini... just balik and pack je...

on our way back to K.L, seperti biasa dan memang sudah dijangka, akan berlaku kesesakan kat highway Seremban to K.L.... sesak, padat, giat, melekat.... very slow traffic... tiba-tiba, ternampak sekumpulan orang menjual buah-buahan and suddenly my hubby pon membelok masuk.... kenapa kah?? *dia ternampak durian kampong.... alamak.... *bleh tengah traffic gila macam tu dan lagi berenti R&R pekena durian....
we reached Serdang at about 9 pm...had our dinner di kedai yang mana bukak laa kan... very tired laa... have to work lagi tomorrow... but, we really enjoyed the trip... sangat best.....

till now my happy ending Cinderella's tales....adios.....

0 comments: