Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* MeE udAnG TepEnG *~

talking about food again....

memang tak sah laa kalo pi berjalan tapi tak cari makanan yang sedap-sedap area tu kan... for this time, we explore Taiping just to search the best Mee Udang in town at Kuala Sepetang.... hah, jangan tak tau, puas aih memaksa husben nak pi pekena mee udang tu pon...

after kenduri Nad that evening, and after jugak berehat-rehat-guling-guling di homestay tu, we decide to go and try the mee udang as well... maka, perjalanan pon bermula melilau-lilau sekitar Taiping tu... and nasib baik laa ada makcik Garmin * sila rujuk kamus Nokia yee* .... makcik ni laa yang baik hati tunjuk jalan ke tempat tu, tapi ................ nala punya jalan dia tunjuk nuu... masuk segala estet, ladang sawa kelapit, jalan kampung yang sedepa jee tu sampai laa ke atas jambatan *seb baik dia tak tipu* and at last jumpa laa all the stalls yang juai mee udang nih... I thought it was the only one je stall yang juai mee udang ni but, along the road *sampai mana tak tau laa* all the stalls selling mee udang....

but, the most super deli-cious mee udang was Mak Teh Mee Udang... her stall is in the middle *I think so* di antara semua-semua stalls and for sure full house *kena take turn laa nak makan*
crowded, so many people... kebanyakkan yang dari town like K.L and Penang.... sampaikan ada bas ekspress jugak ye masuk nak makan *siap dengan passenger ye puan-puan*

the menu yang juai di sini :-

1) mee kuah udang
2) mee goreng udang
3) nasi goreng udang
4) koey teow goreng udang

yaa....semuanya udang *kalo udang habis kira semua abis...kuikuikui*
menu kami sepinggan mee goreng udang and semangkuk mee kuah udang.... mak aii, gilaa banyak udang sampai tak nampak mee *maka jadi laa udang mee* .... uols should try this ya....

dia punya price pon reasonable laa kan... the price depends to udang that we select ~ for udang kolam RM6 per plate and for udang laut RM10 per plate *including mee yee* .... so, it was berbaloi kan... memang nikmat gilaa makan and the udang sooooo fresh....


:: aiyyoo... look laa... the udang so banyak ::



:: ini lagi ::



:: laki aku memang suka suap-suap ni ::



:: Own kata aku makan lambat... feel mau ada naa ::



:: hasil nya ::



:: tu dia... sket pon tak tinggai...licin ::


next time should come again.... ofkos kalo on da way balik aloq staq should transit sini dulu ni... huahuahua.... sedapnyaaaaaaaaa

0 comments: