Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* peNgaRuH aYaM pEnyEt *~

hmm... wut to eat for iftar today?? still thinking walaupon jam baru pukol 10 pagi yee *baru bangun tidoq terus terpikiaq nak makan*

tetiba teringat blog Shila yang selalu je mention about Ayam Penyet @ The Curve *macamana laa kan, sedap ke*... teringin plak nak try... tiba-tiba ada phone call.... "Tina, hang buka kat mana ghini? jom buka skali...nak try ayam penyet tak? " .... uhmm...macam tau-tau je Shikin nih kempunan aku arinih.... tanpa memikir panjang dan sebelum persetujuan suamiku aku terus "hah, ok... on... hang book" .... pastu mula laa gatai nak pikiaq macamana nak wat laporan kat laki mak ni... haaiihh....

"abang, ghini kita buka posa kat luaq naa... by teringin nak makan ayam penyet " .... "menatang apa plak dah ayam penyet ni?? " *pastu terus dia start tanya pakcik google* bila dah tau, "ok...on"
begitulaa suamiku kalo bab makan ni report ja kat mana pon, gerenti sampai ;)

tetiba teringat nak ajak sahabat karib makcik ni, Makcik Own.... but, I'm so upset, she won't go... next time mebi... tak pa laa, aku yang kempunan aku pi je laa...

lama gak aku tak jejak The Curve nih *jauh sepasai ngan umah eden* banyak benda yang best ni "abang, nanti kita mai shoping raya kat sini nah?" pertanyaan manja laa konon tu... "hah apa dia?? haa bleh bleh..." haih...macam tak best jee bunyinye... tapi, I know, ada 1 kedai yang attract my hubby... mesti dia mau mai punya... *wink wink*

kedai ayam penyet itu sangat laa ramai *seb baik book awai.... credit to Shikin* waiting for iftar memang menguji kesabaran... hehehe... dengan ayam penyet depan mata ni mana leh tahan... dugaan nih... our order for today :

1) ayam penyet 2 set
2) empal penyet
3) ayam panggang penyet
4) gado-gado
5) plain rice
6) es jeruk
7) es milo dinosourus
8) air mineral
9) and free menu, kurma and kek lapis

yummey... memang deli-cious sangat... no matter laa my fren, Shila asyik ulang seminggu sampai 3 kali makan benda nih... you should try guys... mmmm.... sedap sedap sedap....

after agenda makan abis, apa lagi.... for exercise kami wat tawaf wida' kat Ikea... tawaf je dan jamu mata... kuikuikui....
and one more, sempat lagi grab Durian Pancake kat Ikano tu... sedap weh *walaupon musim durian dah abis *

 
 :: ayam panggang penyet ::
  
 :: empal penyet (daging penyet) :: 
  
 :: ayam goreng penyet ::
  :: gado-gado (yang ni tak penyet) ::

tu je laa kot... tapi, make a promise to come again to Ayam Penyet *adow.... terpengaruh sudah *





0 comments: