Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* PuaSa @ KamPUnG *~

Ramadhan comes again.....for this time Alhamdulillah it's falls on Saturday....so, time to balik kampung....celebrate a fasting month with parents and in-laws *tak sabaq nak makan lauk mak masak ni*

once again, Malaysia Airlines was selected as our official public transport to take us home *I am now a loyal MAS customer...kuikuikui*
kalo tak balik kot atas, kena balik kot bawah...confirmed laa jammed kan...so, we booked our tickets 3 months earlier *thanks Ieda..sayang kat ang :) *

we arrived safely at Alor Star Airport almost at 9 pm... my father-in-law was ready in the car *tak sabaq tunggu menantu balik..kuikuikui*
as usual la kan, after took us agenda pegi makan pon mula la kan... and selected restaurant for dinner tonight was Nasi Royal at Pantai Johor... punyalaa ramai manusia beratoq nak makan *esok kan posa, depa bantai makan siap-siap laa* ... mula-mula tidaklaa terasa teringin sangat tekak aku ni nak menelan nasi tu *dah rembat KFC kat epot dah* but, after tengok Ayah makan dengan kuah kari mamak tu tiba-tiba "abang, pi amik nasi sket kat by" ... hehehe tanpa bantahan, lalu suami mithali ni pon bangun laa amik untuk isteri kesayangan dia *sayang kah??*

hmmm...bila nafsu menguasai badan *nasi tak habih la tu* but, takut kena marah punya pasal tu telan jugak nasi tu sambil minum ayaq *sebab tu badanku begini rupa sekarang*...

dat nite, we spent with in-laws *mak mentua keja malam* so, we decided to teman my in-laws laa for sahuq... again, at 4.30 am, I woke up and asking what to eat... dengan gaya selamba ayah mertuaku berkata "tak payah teruk-teruk masak, kita pi makan Nasi Yasmeen".... yahoo *adakah itu gambarannya aku pemalas??* hehehe....
again, seperti dah dijangka, full house again... nasi abih and it was already 5.15 am... have to wait ke tak ek?? tak sempat nak blah dari situ, nasi pon sampai, but limited lauk dah... banyak dah abis *belasah jee laa apa yang ada* ... seb baik ayam goreng kegemaran aku ada...yum yum...

early morning, agenda shopping bersama in-laws lagi *tempat shopping itu bukan mall yee*
nak tau shopping apa?? kuikuikui.... sempena bulan Ramadhan ni apa lagi yang nak shopping selain ikan kering, pekasam dan jugak la benda-benda yang susah nak dapat di K.L *bleh bayang tak bawak pekasam naik flight?? kuikuikui... mimpi ngeri*
tapi, one more thing, sempat jugak aku rembat kain untuk buat baju kurung *walaupon dah lambat* ... murah giler wey... *ada peluang nak wat bisnes ni..wink wink*
I cooked for iftar.... helping my mom-in-law... walaupon terasa malas *menantu tetap kena pretend rajin ;) *
my husband requested to eat Udang masak merah rempah *mau resipi sila email ye*
and the menu for 1st day puasa sangat simple *janji leh makan kan*

after having our iftar, mom-in-law had to go working and we back to my mom house... balik-balik je tengok mak terlarat... what's wrong?? rupanya my mom had a fever and something going wrong with her 'pundi kencing'... I'm so worried... my sis said she's ok...the doc gave her mc for 2 days and asked to rest *lately ni she working so hard* .. sian dia...

untuk tidak menyusahkan dia, me and my sis pon decided to cook for iftar *terbantut laa hajat nak makan masak lemak ketam dia* ... wat sendiri pon ok gak cuma tak sama laa air tangan mak dengan masak sendiri kan.... but, unexpected... my dad still lagi ingat my favourite kuih time bulan pose ni *terharu* ... yep, kuih koci... sedapnya...mana nak cari kat K.L ah yang sedap macamni?? *mau aku mengidam kat K.L kang*

time goes so quickly.... time to go back to K.L... our flight at 9.20 pm... again, my-father-in-law laa yang menjadi driver kami... dah laa lambat, dia pecut keta pergh *macam nak masuk F1 je Ayah.. kuikuikui* seb baik laa dah check-in tru web petang tadi... but, unfortunately flight was delay... adeeihh... tak penah MAS dok wat perangai mcmni... might be the weather condition kot...

:: tetiba poyo je ::
  
 :: muka leteh ::
  
 :: tak dak keja ::
 
:: sila baca ye ::
we arrived safely at KLIA almost 11 pm... lewat jugak... rushing to take a tren directly to Putrajaya *seb baik ada tren* ... dekat pukol 12 baru reached home... penat tapi puas dapat berpose di kampung... rindu la plak :(

0 comments: