Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* beRbuKa @ UmaH MaiSarAh *~

yesterday....

jemputan for iftar at Maisarah's house *dekat jee ngan umah I* .... jemputannya, ahli-ahli tetap kehormat ~ Nad, Jai, Own, Ali, and we - the couple ~ as requested by Maisarah, suh kami sampai at 7 pm *baru niat nak gi tolong-tolong* at last bila sampai all dah ready *might be she wants to cook herself* ... but, unfortunately, tak.... she quite kalam-kabut preparing food for us after sending her-mom-in-law at Pudu *sorry for disturbing u dengan kehadiran kami menyemakan umah dan memenatkan kamu ;) *

the menu :

1) sotong masak kicap (Johor style)
2) ayam goreng

3) sambal udang

4) sayur campor (I like this, hang dah master masak sayoq no)

5) laksa Johor (sedap-sedap)


 
:: cook by Maisarah ::

:: sebenaqnya nak fokus hero macho baju merah kat belakang tu ::
 
:: aksi apa ni ::

:: muka toya ::
 memang terliur abih sebelum time berbuka, yum yum.... sepatutnya, I dilantik untuk menyediakan desert *macam time aku tunang kata Maisarah* but, so sorry dear.... sebab waktu dan keadaan tak mengizinkan, desert tak dapat disediakan *next time aku wat yee ;) *

after dah abis isi tank yang super full *minyak naik harga plak, ampeh tul* <----- off topic
we borak-borak sambil tengok album zaman dulu kala di MRSM... gila pecah perut gelak *siap laki masing-masing tak kenai bini* .... so sweet zaman skolah dolu-dolu... teringat plak time buaih-buaih tu.... aduyaaiii... if I could turn back time *rinnndddddduuuunyyyyyyeee*
 
:: dahulu dan sekarang (banyak beza tu ) ::

p/s: kepada encik Mat Kown dan AJK Ansara Langkawi, sila cepat-cepat wat reunion yee~~!!

2 comments:

ali-alia said...

weh, awat kita dua ja yg makin tembam nih.. ish ish..

Anonymous said...

hahaha..stended...dan semakin kembangggg.....