Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

tak dan dan dah ni


 
:: belok kiri ye ::

hmmm... tinggal lagi beberapa hari ja lagi umat Islam akan menyambut kedatangan Aidil Fitri lagi... sekejap jaa Ramadhan berlalu.... rasa macam baru semalam jee mula puasa... cepat betul masa sekarang ni... * dunia dah semakin tua, waktu makin singkat, manusia makin lupa * ---- syarahan hari ini :p

dalam berdetik-detik nak sambut raya ni, tapi kali ni amat menghairankan aku.... sungguh !! makcik super duper kehairanan ni.... mengapa?? kenapa??

sungguh hairan ye puan-puan sebabnya tahun nih makcik gila shopping-tak-sedaq-diri ni tak menyopingkan diri... bila pi mall jaa bleh dok wat tawaf wida' tanpa paper bag or plastic bag atau dengan istilah lebih tepat "hasil tangkapan" macam selalu tu... hairan kan?? makcik dan pakcik lagi hairan....

boleh dikatakan semua mall kat K.L ni yang aku jejak, satu pon tak menyelerakan aku nak membeli... tak rasa sangat pon kemeriahan raya kali ni... baju raya pon aku tak kisah siap ke tak ke... ada ka tak dak ka... same as my hubby... pelik !! yang sangat kisah adalah mak aku... hari-hari call tanya baju ada tak lagi... 
" ohh mummy.... anakmu ini sangat tidak merasa nak raya "

betul laa..
kali ni raya macam suram jee... adakah disebabkan ekonomi * yaa... kerajaan tak bagi bonus * 
tak eksaited sangat pon nak raya... feel gitu-gitu jee... tak dak laa macam nak poya-poya-enjoy-gila macam tahun lepas.... tahun nih handbag pon tak beli... tudung baru pon tak de.... baju ada laa 2 pasang... tak tahu ler laa dah siap ke blum... aduyaaiii....

maybe kat kampung lain kot... tu laa tak dan dan nak balik kampung nih... as schedule, kami akan balik on Thursday after iftar * iftar pon kat Rawang kot * untuk escape from jammed gilos kat tol Duta... standard care laa kan balik raya jammed... penah sangkut jammed 12 jam... aduh... nak tuuuttt pon terpaksa ditahan.... ada jaa orang main belasah ttuutt tepi highway..... gilos kan??

my cuti hari-raya-suka-ria dah diluluskan from this Friday until next Sunday... kalo rajin Isnin masuk laa keja... kalo tak, berpoya kat rumah lagi... hihihihi *ampun bos *
 
 :: kebanggaan negeriku ::
hurmmm .... counting days ~~ tak sabaq nya nak balik main bunga api with nieces and nephews ~~!!!


0 comments: