Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* EiD muBArAk 2009 *~

1 Syawal tiba lagi....

dam dam dum...bunyi mercun....bestnya dapat beraya di kampung * bukanlaa kampung sangat pon *. Kids laa yang most enjoy pon. Mau tak, dapat main bunga api lee, mercun lee * di'sponsor' oleh Uncle yang slalu kena buli dengan nieces * kuangkuangkuang.....

but for this time, my mom tak prepare ketupat laa. Sedikit frust but I know she's not in the mood sebab kena keja the whole day on first Syawal. Sian kan...... Itulaa nasib kami adik beradik everytime raya without mummy di pagi raya. But, next year and the following years dah tak kisah. She will joining us celebrating this festive together as she will retire very soon. yeeeppieee~~!!!

So, with otak geliga hamba ini, I decide to beraya with mertua on 1st Syawal * even jarak umah mentua and my mum's house hanyalaa secoet * again.... This is the second time beraya with mertua and of course going back to their kampung for Solat Aidilfitri * orang kampung tengok aku macam nak telan * and most perasan ~ orang kampong dok bersusun nak salam and pandang atas bawah * terasa seperti celebrity sat * ahaks ~~!!


 :: depan use car Taman Damai...hehehe ::

 
:: my beloved hubby ::

gggrrrrrrr... Terlupa nak breakfast sebelum kuar rumah tadi * terkejut lepas dapat duit raya dari FIL terus lupa nak makan hehehe * adeihhh. Perut dah start meronggeng lagu mak minah dah ni. Time tengah solat plak tu. adeih~~! and mula laa my mind start berangan rumah sapa ada makanan best ni untuk dibedal. Again, it's kampung and most probably, ketupat and rendang la kan.

Raya di rumah Tok Ngah tak mengeciwakan aku. hehehe Ada bihun sup. kuikuikui. Walaupon masih malu-malu kucing sebab tak berapa kenai sangat but, main dengan mood lapaq-tahap-gaban-pecah-perut ni memang tak malu dah. Hentam sekerat pinggan baru tingat nak pelawa laki. Ampun bang!! binimu ini melahap tahap gaban. kuikuikui

Selepas tawaf wida' keliling kampung * Pak Hamid promote menantu * tapi yang tak tahan tu people keep asking bila nak dapat baby. " HELLOOOO people......it's not my kuasa okey...it's rezeki from Allah " . So, bila Dia nak bagi mana kita tau kan. Kita hanya leh mintak. Tapi Dia yang urus. Semua adalah urusanNya. Kita perlu usaha, doa dan redha. UNDERSTOOD!!!!
* okey....dah.....tak emo dah *

okeh...sambung balik....

balik je dari kampung terus terjelepok tidoq tak hengat. Mabuk ketupat. kuikuikui.
While waiting my mom balik dari keja and nak meneruskan keja beraya umah adik beradik, dan lagi melayan nieces yang cute miut nih. Geram....


 :: Afiq ~ baru menonggeng nak merangkak ::


 :: terkejut tengok camera ::

 
 :: budak gemoks sibuk menyapu ::

 
 :: Eamer Hakim si bulatt.. ::

First day raya is for adik beradik. Menziarah umah mak-mak sedara and sepupu sepapat sambil bergosip-gosip. hehehe pastu leh mintak ampun balik kan. kuikuikui.


 :: gathering at Ngah's house ::

 
 :: my Abah ~ tak suke amik gambar ::

 
 :: my sis ::

 
 :: terbongkang leteh main ::

 
:: gathering at Kak Ani's house ::

The best house for this year jatuh kepada umah my aunt, Chaq. Makanan best-best. Tak larat nak makan. But, gambar tak snap. huh. Nyesal.

Sampai di sini maka tamatlaa kisah Cerita Raya saya untuk tahun 2009 ~ tima kasih ~

0 comments: