Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* kaRya aFdLiN ShaUKi *~


a-ha....

Sudah lama kan tak tengok muvee bersama si dia yang tersayang * ayat tak hengat * kuikuikui....

Tuesday nite agenda suka-suki-tengok-muvee berjalan dengan lancar, walaupon pada asal agenda sebenar adalah melahap di A&W Alamanda * sudah lama kepingin mahu makan * ... A&W jee?? jadilaa...kan kan....

Agenda seterusnya, melangut depan skrin besar GSC Alamanda. Ramai yang vote cite nih best. Otherwise, rating kat cinema pon No. 2 after Surrogates. So, memang nampak sangatlaa yang menarik jugak cite nih.
The show start at 10 pm. After having a dinner, masuk teruslaa cinema * lama bangat sih aku tidak nonton *



Kali ni the movie mengisahkan seorang lelaki, Saadom as a husband and also a dad to a beautiful lovely daughter name Miasara * sedapkan nama ni * .. Dia seorang penjual nasi kandar di Penang dan sangat masyur dengan PAPADOM buatan dia sendiri * tiba-tiba teringat nasi kandar kat Aloq Staq * yum yum~~!!
He worked so hard for his family, mostly to his daughter and after years biznes dia pon maju dan kedai pon dah besar. And after his wife dead in an accident, he had to take care his daughter all by his own as his wife's wish. But, dia terlalu mengongkong dan anak dia ni tidak begitu selesa. So, what's up next?? Go and watch by your own. hihihi.. Seriously, this muvee is worth it to watch. Sangat menarik plot cerita dia dan jamin tak boring *Afdlin Shauki punya cerita kan * . Memang ori laa cita ni.

Wa salute you laa Afdlin. Mebi this year menang lagi kot award. So guys!! what are you waiting for?? Go and buy your tics now. Sokong laa industri filem Malaysia~~!! * ayat promote ni...kuangkuangkuang *


0 comments: