Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* wikEN witH fAmiLy *~


yeay!!!yeay!!!

My mom and aunt just arrived from Aloq Staq this early morning * before Subuh lagi tu * and this time for visiting my Angah * nak jumpa Angah tapi Adik yang kena amik...apekah?? *

Selalunya heret sekali dengan cucu-cucu yang berderet tu kan mai sama but this time, berdua lebeh baik... My dad?? nop...He's not coming.... He was at Langkawi doing his job * lebehkan keja adalah lebeh baik *

Sepatutnya, menghabiskan waktu 2 hari je kat sini but, after dipujuk dan diberi alasan tiket tak de, so, akhirnya terima pujukan gwe untuk pulangnya ke Aloq Staq on Tuesday * walaupon daya pujuk aku masa skolah dulu adalah E tapi, terer gak pujuk ni esp to my Hubby =) * 

Day one, after taking a short nap, maka bermula laa aktiviti melawat dan jalan-jalan-untuk-komplen sekitar ibu kota sampai laa ke Subang Bestari... YES....My mom suka cakap and she's talking a lotssss ~~!!!

Sampai je umah Angah, si Eamer-mata-bulat-dan-gemuk ini sudah siap dengan telatah yang buaih nyaa....
Seronok melayan dia walaupon ya Allah, buaih nya...
Umur je setahun 10 bulan tapi macam budak 5 tahun.... tak makan saman btoi...


:: segala aksi dia di rumah ::


And, my hubby memang enjoy melayan dia... Yep, he likes children * sabar ye bang, tak sampai masa lagi *
While, the orang-orang-tua bersembang dan berdiskusi pasal apa pon tak tau, kami yang muda remaja nih ambik kesempatan laa nak going-out-poye-poye....
" Bang, jom kita bawak Eamer kuaq " kata si isteri yang keboringan...
" Jom, pi suh Kak Shah siap Eamer ".... si Eamer ni plak pantang tengok orang pakai tudung or orang berjalan ke pintu... Keja nak ikut jaa walaupon kluar ke pintu depan je * sangat ampeh *

Eheh...
Maka bermulalaa agenda jalan-jalan-tawaf-wida` keliling One Utama... huhuhu... * agenda wajib kan setiap kali wiken and for this time, paksa budak kecik nih join * memang eksaited sungguh kecik nih *


:: keletah Eamer Hakim di One Utama ::

Tak abis kat situ je..

Malam plak kami bawak si mak-mak ni enjoy western food at Kelana Jaya ~ William's Cafe
Aha.. Mula-mula kenyang laa, tak larat makan laa, nak minum je laa tapi - selepas sorang-sorang order steak laa, meatball cabonarra la, mula laa si mak-mak ni ehem....
" Apa lagi ada kat sini?? "
" Semua ada... Nak makan apa?? Ayam, daging, itik, nasi, pasta, burger?? " said William....

Hah... Ambik... Tak tau pilih plak dah...
After recommended by William, they took Speciality of Chicken * ayam banyak rasa * comes with plain fried rice... * sowi, pic lupa snap sebab enjoy food sangat *

And, that night, Eamer diculik and dibawak lari ke rumah his Aunt... hahahaha
Yeah, he with us.... Spending a night with us... Senang laa jaga dia nih... Cuma jaga makan dia jaa... Then complete * I wish anak aku nanti senang macamni jugak la *


:: tukang jaga pon lali jaa ::

Morning....
Preparing to go to my Makcik's house at Bandar Tun Hussein Onn, Cheras...
Yes, taking this kid too and tengok laa apa dia main kat umah makcik....
Abih tunggang-langgang sopa loren makcik aku nih... Dengan ayaq liuq meleleh... aihhh.....


:: gambar yang tengah tu macam Pussycat dalam cita Shrek kan ?? ::

Have you noticed yang Eamer nih selalu je tak lekat baju??
YES....
Dia suka berpeluh and tak tahan panas...and quite lasak...
Memang tak lekat baju sebab nanti dia suka menggaru...

Tu laa cerita wiken saya with family * aik...macam cita Eamer saja jee pon *

Ehehe...
Memang pon, sebab part lain lebeh kepada sembang-sembang-hal-negara jee orang-orang-tua nih...
And, bawak mereka berjalan-jalan keliling K.L and most important Masjid India * walaupon time Deepavali dah dekat * aduyai... Sangat pening dengan bau gaharu tu...

That's all folk ~~!!


0 comments: