Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* AidiL AdHa 2009 *~

Selamat Hari Raya Aidil Adha...

Yesterday was a hectic day... Jalan so damn jammed giler macam nak pi perang jee... Kereta punya laa banyak giler mengalahkan nak balik Raya Puasa... Ohh, I forgot.. Kan ke cuti skolah.. Plus, public holiday lagi.. So, many people take this opportunity to bring their families for holiday * raya haji kan tak bapa meriah except for Kelatans and Terengganus * .. How bout Kedah?? Suam-suam kuku jee...

We stucked in jammed from Subang to Shah Alam and also exit to Sungai Buloh * dah berjanji ngan BIL to wait there * ... Nak masuk R&R dah sepasal jammed, dalam R&R pon hentam jammed lagi.. Tu kira stopped at Fuel Station je tu... We didn't take a proper meals since we wanted to stop at Tapah and pekena nasi lemak kat situ, sekali nak masuk Tapah pon tak bleh * padan muka kan * UNEXPECTED...

We arrived Penang at 11.30 pm to fetch my aunt * setelah melayari ke'jamm'an sepanjang highway * after 6 hours journey * selalu 3 jam je dah sampai Penang * ~ sigh ~

And, safely arrived Alor Star at 1.30 am.. After sending my aunt, kami apa lagi.. Pekena nasi kandaq Yasmeen dulu laa sebelum bantai tidoq * sekali lagi punah my diet * ...

Today...

Wake up early to perform Subuh prayer and also get ready to masjid for Solat Hari Raya.. Kali ni sempat gi solat with mom and sis... Like before, abis je solat, my mom needs to go to work * tak pe.. tahun nih last.. tahun depan mak tak keja dah * and we?? ~ straightly going searching for bekpes * ada ke orang juai?? *... Last-last jumpa Tok Janggut Putih, ajak masuk kedai dia... Ingatkan kami je, rupanya beratur orang nak bekpes * kedai mamak belakang umah pon tutup okeh * ... Pagi raya makan KFC huahuahua.. Korban ayam dulu laa sebab lembu tak dan ready lagi..ahaks..



 :: my nephew ~ Afiq ~ ::


:: my niece ~ Khalyda ~ ::


:: we at KFC ::

Balik umah ai bantai tidok balik * cover semalam punya sleeping time..boleh?? * and wake up to fetch my mom in noon... Mak balik and terus prepare for lunch * nasi minyak with sambal ayam, dalca and acar * not forget, also ada laksa.. yummey * dah lama tunggu nak makan laksa nih * ... Last-last belasah 2 mangkuk and keep perut for umah Ngah plak...

While waiting men perform Jumaat prayer, kami ni siap-siapkan hidang and waiting to eat... After that, going to Istana Anak Bukit * my mom's work place * untuk korban my mom... Lembu 3 ekor sponsored by Menteri Besar Kedah and gifta to Istana workers as a korban.. My mom is the one who the lucky dapat korban free  * rezeki nak pencen *


:: the lembus (p.s: can u see the tears ?? ) ::


:: my mom with her lembu ::

Sedeh bila tengok lembu-lembu nih tumbang... Jihad mereka kerana Allah... Ada one of the lembu menangis and I can see with my eyes.. Sedeh jee tengok.. Allah Maha Mengetahui...


:: trying to pull it down ::


:: berakhir la hayat lembu nih ::


:: second lembu ~ ready untuk kena sembelih ( nampak muka dia redha je kan ) ::

 
:: sesi melapah ::


:: tinggal tulang je la ::


:: divide session ::

We ended our Aidil Adha first day at my aunt's house at Kodiang... She prepares a special dish * sedap... sekali lagi punah my diet...ahaks *


:: the hero kepenatan ::


:: nephew ~ Khayry ~ ::


:: behind me ~ Dewan Istana Anak Bukit ~ ::


:: Taman Seri Tanjung ::


:: behind me ~ rumah perahu panjang ~ ::


Enjoy da pics laa as I dun have any idea to jot lagi dah ~~!!

0 comments: