Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* WiKeN oUTinG *~


Saturday....
Tiba-tiba my hubby terasa boring kot, then timbullaa diskusi bersama isterinya;

Suami : By, jom kita pi amik Emir...
Isteri : Hah...awat??nak pi mana??
Suami: Saja...kita bawak pi jalan-jalan...pastu bawak balik umah..esok kita antaq balik...
Isteri : Tanya Angah ( my brother a.k.a dad to Emir )

Rasa-rasanya la kan, I need baby in my house * tapi apakan daya, rezeki semua ketentuan Allah * 
Sian my hubby kan... Tak pe.. Usaha tangga kejayaan... Yang penting tak putus asa * dalam hati sapa tau kan * sob sob....

Lepas dapat kelepasan untuk 'menculik' Emir, kami pon apa lagi, siap comey-comey * agenda sampingan nak pi rabakkan poket kat Sunway * terus laa pi merebut Emir...ahaks!!

Sampai je, Emir dah siap terpacak kat pintu umah dia.. Hah, budak ni memang tak sabaq kalo orang nak bawak dia berjalan... Kalo dah siap comey-comey tu memang takkan duduk dah dalam umah * budak sekarang kan, ikut zaman *

We straightly went to Sunway Pyramid * this mak menakan gila nak shopping sat * tapi malangnya, benda di cari tak ketemuan... Tak pa tak pa... Kita cari konsonan lain... ahaks!!

Seronok melayan Emir ni... Senang jaga... Lapar = makan, pastu main, tidoq... Puas... Makan donut sampai 2 biji plus air dekat 1 large size tu.. Sampai keras perut... Orang kata, kalo budak nak makan bagi jer, nanti time dia tak mo makan lagi susah * ni bukan tahap makan dah ni, ni telan namanya *

After round-round Sunway tu * sampai terlena dia dalam stroller *, time to go home laa... Mula-mula cuak gak takut dia nangis nak balik.. Tapi, nak main punya pasal no problem laa... Tak dan nak eekk pon... Siap kena upah lagi bola sebijik pastu pandai plak pi cilok belon time Cadbury's promotion kat Sunway tadi...
Adeihh laa budak nih....

Malamnya, dia bantai plak nasi setengah pinggan dengan sup ayam... Seronok tengok dia makan, compare to other nieces... Semangat btul...

Penat memang penat... Balik umah tak tidoq lagi.. Tawaf umah plak dengan main bola... Kul 12 baru laa terjelepok tidoq tak hengat dunia sampai susu pon tak minum.. Haih... This Chu dia ni pon penat yang amat...
Ni baru anak orang, anak sendiri nanti macamana plak...



:: pose pose ::


:: bangun tido lapar ::

 
:: orang suruh senyum dia muncung ::


:: mulut comot ::


:: air yang sedap ::


:: alamak :: 


:: full ::


:: uncle yang rajin melayan ::


:: orang cakap cukup, dia pandang jee ::


:: konpius ::


:: susah btul nak tengok camera :: 
 

:: aunty je yang lebeh ::

Sunday,
Heading to Midvalley plak... Only for a while becoz this aunty tak sanggup nak jalan sebab orang yang teramat ramai... Tak tau laa napa...

End with Emir... Len kali meh amik lagi... Yang bestnya, time antar dia balik, dia langsung tak mo dengan umi and abah dia... hahaha... Umpan yang mengena... Len kali culik lagi laa...



0 comments: