Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* LaST MiNutE TriP *~


I'm off from opis today... Need some rest after a few days working at night... Unfortunately, my boss pon cuti.. So, my department memang nobody laa.. Suma on leave.. Bawak family for last trip berjalan before start a new session of studying mode... Luckily, aku tak de anak nak skolah * ha laa kan, beranak pon tak lagi *

Tengah sedap tido pagi tadi, tetiba bunyi message masuk " tett teett " * kononnya la kan bunyi camtu *

" 1 new message received "

Dengan mata kelip-pop-kelip-pop aku baca......

From : Kak Linda
Time : 8.27 am


Jom pi cameron!!!!


Melompat aku bangun dari katil, kejut my hubby.....

Me : Abang..... Kak Linda ajak p Cameron!!!!
Abg : Hah... Pi siap... Jom kita pi....

Aku pon macam pelik... Btoi ka laki aku ni... Ka aku mimpi.... Tiba-tiba, plup, aku terlena balik.......
Sedaq-sedaq, another message comes in .......

Kak Linda : La ni... Jom!!!!!!
Me : Balik hari ka stay??
Kak Linda : Ha.... Day trip.... Cepat......

ouh....Lupa... She's from Penang and we from K.L.. Meet terus kat Cameron 1st destination ~ Bharat Tea Shop area dari Simpang Pulai * jalan senang sikit dari Simpang Pulai compare to Tapah *

Tetiba, ada lagi incoming message.....

Kak Linda : Jangan lupa bawak kasut skali!!


Yeah, kasut for her daughter that I bought at Pyramid yesterday.....

Kami bertolak pon dah pukoi 11.30 am 'coz my hubby need to go to opis sekejap * time time ni laa nak pi opis pon * .... Ni part paling mak tak suke, nak berjalan ade jee hal nak buat.... Dah cuti tu cuti jee laa, no opis-opis dah  <-------- mode bebel sat....

We reached Bharat almost 3.15 pm after 3 hours journey and stop at Tapah for a while...


:: 1st destination ::

 :: Bharat's plantation ::
 
 :: hello ::
 
 :: Umaira and her butterfly ::
 
 :: Ashraff da chomot ::
 
:: muka cheeky jer ::


We had so much fun... Esp with the kids * mereka sangat rapat dengan saya sampai tak lagi hirau kan mak ayah mereka... ahaks !! *

Umaira : Nak naik keta ngan Cik Tina...
Ashraff : Ashaf pon!!!
Ammar : Ammar pon....

Tetiba.......

Ayah : Sian ayah... sapa pon taknak naik ngan ayah ker??
Ammar : Ok laaa... Ammar naik ngan ayah laa... Tapi nanti Umaira turun hah... Ammar pulak...
Ayah : Ashaf pon naik ngan ayah.......
Ashraff : Ashaf takmo... nak nek ngan Cik Tina....

Tapi, ayah dia amik jugak....

Ashraff the most cheekiest among all... Very cakap banyak dan suka bebel... And lasak jugak.... Umaira, suka melaram dan kadang-kadang mengada nak manja esp with me sebab dia tau mama dia tak layan dia... ahaks!!!
Ammar, kuat berangan dan over excited... hehehee

We have only a limited time and we have to spend it nicely.... After Bharat Tea Shop, kami ke Boh Plantation and wanna have a tea there but, dah sampai dah tetiba tutup 4.30 pm... Frust but, sempat berposing with the beautiful and fresh scenery........


 :: i love this pic... so natural ::
 

 
 :: tengok...tengok....ada ulat ::
 
 :: our happy faces ::
 
 :: look.... our shoes ::
 
:: peladang moden ::

Then, headed to Big Strawberry Farm.... Very nice place and nice food... Cheap and delicious esp Strawberry Pancake and Hot Chocolate Strawberry drink.... Yummeyyy


 :: our food at Big Strawberry ::
 
 :: we enjoyed our time here ::

Kami melawat certain-certain tempat jer becoz of a limited time * tujuan utama photographer nak snap gambar jer *


 :: Umaira and her aunt ::
 
 :: pose wajib ::
 
 :: the one and only...my love ::
 
 :: me and sekepala cuz.. ::
 
 :: ala-ala family potrait la ni.. but, I love it so much ::
 
 :: romantica de Cameron ::
 
 :: so in love ::
 
  :: me and kids ::


Tak sedaq pon masa berlalu... Tengok-tengok dah Maghrib... We had our dinner at Tanah Rata... Kids dah mengantuk dah... Umaira and Ashraff dah tido.. Ammar jer dok pulun makan lagi... hikkss....

Lepas je makan, teringin nak ke night market dia... Barang-barang kat sini murah... 4 kotak strawberry baru RM 15 * kotak besar yer * and fridge magnet pon baru RM 1... Apa lagi, borong sakan laa... Tak lepas peluang beli jagung mutiara * the best jagung here *... Manis dan sedap... Bleh makan mentah * alasan bagi orang malas macam ai * 


 :: night market ::
 
 :: sesi tawar menawar ::
 
 :: I'm freezing... It's 16 degree Celcius ::


Lama jugak spend kat sini after we realize it is almost 10 pm... Need to going back dah... Goodbye Cameron * next trip maybe will stay here for a night * 



p/s : when I wrote this entry it is when we are in our way back to K.L... Dan lagi singgah Simpang Pulai nak transfer gambar... ahaks!!!!!!!


2 comments:

Anonymous said...

adik.. it's 14 degree actually.. tak tau lah kut2 Wish punya sensor sampai 14 ja.. but, it showed 14 that night..

tinakhamis said...

14 ka??sebab dengaq abang Syamsul kata 16...tu yang tulis 16...tapi sejuk bangat tu malam tu...3 lapis baju...next trip mana??jom Melaka nak??