Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

suatu malam di Sunway Lagoon

* ehem ehem.. testing testing 1 2 3 ... iklan sat ni *

PERHATIAN!!!

Untuk sapa-sapa yang blum maklum, ni nak habaq mai... Sunway Lagoon is open from 7 pm till 11 pm every night starting from 18th December to 3rd January 2010 and the entrance is FREE !!! diulang yee FREE... 
So, kepada kakak-kakak, mummy-mummy dan makcik-makcik, this is the time untuk bawak anak-anak berjalan sambil bersuka-suki main air or main-main apa yang patut sebelum start skolah * baru laa fresh kan * ...


Please amik peluang ni sebab masuk free, tak kena bayaq apa-apa pon... Plus, ada show lagi dekat Wild Wild West Park * pertunjukkan Red Indians and Animals show * ... Tak rugi pon kalo pegi but, if wanna play in the Amusement Park and wanna enter a Scream Park, * nak naik bayar laa kan, tanak naik tak payah laa kan * bleh bayar per ride and the fee pon tak mahal - around RM 5 to RM 8 jee per ride.. Worth kan??


* Okey... Dah... Cukup iklan takat nih... Makcik nak cita plak *

Al-kisah di hujung minggu... Cuti 3 hari, rasa macam dungu plak tak pi mana-mana.. Tujuan asal sepatutnya plan dah menjadi nak lepak PD kat Legend Water Chalet tapi disebabkan alasan-alasan yang tak dapat dielakkan, so need to postpone to another date * frust jugak makcik sebenaqnya *

So, plan ari Sabtu sepatutnya ke Melaka sebab ari Jumaat dah sehari suntuk lepak kat umah jer.. Konon nak bangun awal nak pi Melaka reason: nak return on da same day jer ... At last, tak jadi... Penat jer plan kan??

Lepas diskas-diskas ngan Own a.k.a mak buyung -ahaks!! * diskasion berlaku di kedai mamak dekat Serdang * so, we agreed to go to Sunway Lagoon * so, iklan kat atas adalah berkaitan *

Sampai Sunway around 6.30 pm and it was rainy * sekali lagi hampir frust * tapi, elok sampai kat luar sedang asyik kusyuk tengok budak-budak wat Speed Stacks, hujan dah benti... yaaahhoooooooooo....

Time to enter the Lagoon with a FREE tickets * sebenaqnya tak payah tickets pon * ... Gembiranya... The last time I was here in 9 years back... Lepas SPM masa tu... Enjoy giler sebab masa tu dapat tickets free sponsored by Mama Mien 
* agaknya, aku ni kalo nak masuk Sunway Lagoon ni memang kena time free je kot kan * ... Seppp bajet...

Crowded jugak malam tu * agaknya orang pon tunggu free je nak masuk * and the show started every one hours after 8.30 pm... A simple show jer actually... Around 15 to 20 minutes...

We just enjoyed exploring the parks and taking pictures... Rasanya kalo siang lagi best kot sebab malam-malam pencahayaan dia kureng sket... To Sunway Lagoon maintenance, please take note to pasang more lampu around the park yer.. ahaks!!!

The hubbies nak try Rumah Hantu at Scream Park and us - the wifey, duduk jer laa * mak buyung tak larat jalan, ai teman je..ahaks *

For those yang nak pegi, sila laa sebelum closing date.. Nanti dah kena bayar susah plak... Kena himpun duit dulu baru leh pegi * ayat.....macam miskin jer.. * Ye la kan, nak masuk sampai RM 48 for adult untuk 2 parks jer... Mahal kan?? So, kena laa himpun duit... Takkan nak gi sorang-sorang, at least mesti laa berkoyan-koyan nak ikut... kkaannnnn............

Dah laa... Layan laa gambar-gambar model sambilan tak berbayar nih ~~~ ahaks !!!


:: sempat pose walaupon dalam keta ::


:: the stackers ::

 

 
:: christmas fountain ::


:: the entrance ::


:: with mak buyung..ahaks ::


::  Wild Wild West shower ::


:: Mr Bugsy ::


:: dan lagi isap rokok tu ::


:: ada brani ka?? ::



 

 
:: macam sama besar jer perut laki ku dengan maskot tu ::


:: layan live band @ Bukit Bintang ::



0 comments: