Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

lupa plak...


Semalam repeat again to Alamanda for groceries shopping... Ha laa... Stock suma dah abih dibelasah last month....
Tapi, sedikit kecewa jugak ada... Stock barang kat Carrefour tu banyak yang tak dak... Mebi gomen blom gaji kot then depa pon tak replace laa barang yang takdak...
Hello.... Time gaji ja ka orang pi beli barang?? Ni terkejut tergempaq orang kampung Pinang Sebatang nak mai buat rombongan Cik Kiah kat Putrajaya nak mai mengeluh umah cheq nanti cheq nak bagi makan apa?? Beras abih dah nih...

" Sabun D*** tak dak ka ?? "
" Alamak bang... sudah abih laa bang... stock belom mari lagi bang... "

" Beras J*** tak dak ka ?? "
" Sudah abis laa bang...lagi 2-3 ari mari lain aa abang.. "

Apa punya gila lagi 2-3 hari suh mai pulak semata nak beli beras... Oii... nak makan nasi lagu mana beras takdak... Apa laa aregerek nih....

Selesai membeli dan membelah, aku seperti biasa, cari tempat nak melantak... Kali nih, Food Court idamanku... Dah addict kat satu menu nih... Suma ni salah Jai ngan Nad... Pi rekemen kat aku sampai aku dah tak teringin nak makan menatang lain * tak sampai Food Court lagi dah terlioq lioq *


 :: Chicken Tom Yam Yee Mee = Claypot ::
 
:: tengah layan-layan ni laa bleh terbakaq lidah..aduh ::

Sangat sedap dan menyegat... Bingit... Fuhhh... Layan.. Kena plak angin sepoi-sepoi nak hujan kat luaq... Tak sedaq dok makan, terbakaq lidah kena dek kuah panaih tu... aihhh... Loqlaq sungguh....

Aktiviti seterusnya = keringkan tekak anda dan melalak di bilik rahsia... hahahaha.... KAROK............



Dah dah... Balik tidoq... Esok keja... Pi keja lena kat opis plak... Apa nak jadi nih...


2 comments:

Anonymous said...

hoih salah aku plak..aku x mkn weh tom yam tuh..jai yg mkn..teramat pedas..jai pon tiap kali makan kt food court xdak lain dh dia terpa..hahah

tinakhamis said...

hahaha...btoi laa...aku pon state apa nama Jai...salah ampa laa..tunjuk kat aku...addict wey