Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* MaGgi SuP teRbAiK *~


Maggi sup and kedai mamak - memang tak bleh pisah kan??

Kenapa???

Kalo nak makan maggi sup mesti kena gi kedai mamak... Mamak jer ker yang bleh wat maggi sup sedap??

Rasanya laa kot kan??

Asal aku balik umah, tak teringin pon nak makan maggi sup... Apatah lagi maggi goreng... Stok maggi pon tak dak kat umah... Bila pi kedai mamak, kemaen lagi eh..

" Maggi sup onne, kasi letak telor atas aaa "
" Teh tarik onne.. buih kasi lebey aa "

Tu laa dia.... Order wajib.... Kalo tak maggi sup, maggi goreng.... Kalo tak roti canai...
Apa, roti canai Kedai Pak Karim Gendut tak sedap ka?? Kena pi jugak dekat Naz Maju ka ??
Tapi btoi laa... Mamak jugak... Sebab??? Ntah.... Rasanya banyak choice and sedap kot...



One of my favourite Mamak stall in Putrajaya is Mamak kembar kat Presint 9
* sebab apa kembar?? sebab sebelah menyebelah kedai * .... Ada 2 choices - Naz Maju and Darussalam... But, aku punya feveret kedai is Naz Maju... Maggi sup dia memang superb... Tapi kena gi lepas pukul 7 malam sampai laa ke 7 pagi * kan depa pakai shif * ... Tukang masak yang masak sedap ni, buat sementara ni shif petang kot...hihihi...
Lepas ni kalo makan then tak sedap, mesti dia dah tukar shif ke pagi plak... Tak pon balik Bangla dah....


:: maggi sup terbaikkk ::

Kedai ni boleh dikatakan 24 hours ramai jaa orang * not include time ada bola *.... Lagi laa ramai time tu.. Sampai kena extend meja * laku sungguh no kedai depa nih.... mak aku kata, " mau tak laku, jin dok kangkang atas kedai "... <-------- alasan tak mau makan kedai mamak * 


:: 2-2 dok dekat..tapi tak bergado...tu laa dipanggil kembar...hikss ::

Kalo mai Putrajaya, cari laa kedai mamak ni naa... Try laa.. Kat Presint 9... Dekat jaa ngan umah aku... Bleh laa singgah skali...hikss.. Tanya jaa orang kat mana kedai mamak kembar... Mesti sampai... Sebab dia jer yang femes... Kedai Haji Tapah pon ada, tapi tak best sangat dan sangat tersorok di Presint 14 nuu...
Lagi 1 sebab napa aku suka = kedai mamak yang ni bersih even orang serve tu Bangla... hahahaha...



p/s: Napa aku rasa entry ni macam iklan kedai mamak jaa?? eerrkk..Nuffnang ada tak adv dari kedai mamak?? sure laku nih....ahakss!!!


2 comments:

Anonymous said...

len kali hg mai uma aku, aku idang megi sup dh lar..hah hah..

tinakhamis said...

bleh...janji bagi sedap mcm kedai mamak ni...hahha