Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* RiAnG Ria BeRsaMa iBu TercHenTa *~


Saturday wiken gateway... Ke manakah?? Membawa ibu gwe berjalan-jalan sopeng-sopeng kat Pyramid * tempat feveret saya ;) *

Sebelum tu, agenda nak kuar pukoi 12pm dah jadi pukoi 4 pm * lari 4 jam tu * al-kisah mak gwe sebok sangat nak tengok istiadat pemakaman Sultan Johor
* takziah kepada rakyat Johor * ... Mak gwe ni apa-apa berkaitan dengan sultan-sultan memang elegik nak tengok * dah nama pon orang istana kan *... So, kami stuck kat umah angkara ibunda saya ni * sian en hasben, terpaksa lapik perut dengan roti dulu * ;)

Ari ujan-selebat-ujan-turun-dengan-lebatnya * hah, macamana tu * and kami selamat tiba di destinasi pujaan * walaupon belom gaji tapi sempat lagi sevey * hukhukhuk....
Mak gwe lagi satu elegik tengok bunga... Dah sampai tu ada plak pameran bunga kat centre court dia * CNY kan dah dekat *... Stuck kat situ plak dah... aduyaii... Memandangkan dia jarang mai K.L, layan kan jer laaa * aih...iklaskah nih? * Aku bab-bab bunga ni sangat boring... Malas nak jaga... Nak bunga tu kembang ja tanpa menyusahkan aku... Boleh??? Boleh blah kan... Orang kalo tak makan pon mati, ni kan bunga... Buh bunga plastik jer laa kat umah... hihihihi


:: anak beranak berposing ::


:: bunga ni laa yang dia teruja sangat ::

Arini ari berkumpul sedunia... My bro pon join skali kat Pyramid * koyak poket ai *... isk isk isk... Ikhlas ikhlas... kahkahkah... Best gak sekali sekala spending time together gether nih...

" isk... luaih noo... mak tak larat jalan dah nih... nak p tang mana lagi ?? "
" bukannya selalu.... tumpang dah mai pi laa jalan... ni dok pi Pacific, aloq staq mall ja... "
" huh... kat situ lagi best.. la ni mak pi Tesco dah "  <----------- * pacific kat aloq staq dah cukup hebat laa tu * hiikksssss....

Konon-konon nak terus gi downtown Cheras, tapi si mak nih dah capek, cancel jer laa * asal jalan satu tempat jer mesti serender...kalo bawak tengok pokok 4 H 4 M pon ok * 


:: kena kaco ngan mamak tu ::


:: cubaan menggigit abah dia ::


:: ayaq Nescafe pon dia bantai ::


:: dok aim makanan ::


:: cubaan gigit kali kedua gagal..hahaha ::

Terus ke Putrajaya jaa laa and she needs a rest sebab esok nak bangun awal... Nak fly balik dah...
Bye maakkkk !!!!! mai len naaa.....

Sob...sob....sob



p/s: to Nini.... I'm so sorrriiiii... Aku tak attend kenduri umah ko... aku mati-mati ingatkan ari Ahad... Sowii sangat... And sorrii goes to my friend, Zie jugak... Akikah anak ko pon aku tak gi... tertukaq tarikh laa nih... otak dah salah tune... Soriii galss !!!!!


0 comments: