Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* SaBTu FoR sEveY *~


Saya suka ari minggu kerana adalah saya boleh bangun lewat dan adalah saya boleh berjalan-jalan...
Tetapi minggu ini adalah saya tidak bangun begitu lewat kerana adalah kami berdua laki bini ada agenda menarik nak buat... hiksss....

* dah.... enough ayat skema...nanti ada yang nyampah baca blog aku...orang tertentu jaa yang  bleh tulih ayat skema nih...tak gitu galsss *

Start dengan agenda memenuhkan perut dulu * yaa..diet saya sudah ke laut * ... Seperti biasa laa kan, bekpes at kedai mamak idamanku selalu :) * ntah-ntah mamak tu pon dah nyampah tengok aku *


First destination :
Plaza Pudu * ke Pudu Plaza ntah *



Ya... Saya yakin ramai yang tak bapa familiar dengan nama mall ni * consider mall ker?? walaupon hakikatnya.....*

Why I was here?? Ni suma keja En Suami laa yer sebab tergila dan terjebak dengan forum cameraman Malaysia yang bagi idea suh pi usha camera kat sini * ada kedai juai camera harga paling murah *
Tak semena-mena aku pon terlibat sama... Sangat gerun dan menakutkan bila enter jer mall ni... Ya... Seram.... Mostly, cha-ya-nun-alif yang banyak * kalo wat pasal ni memang tak kuaq laa dari mall ni *



Dalam banyak-banyak kedai dalam nih * walaupon 1 kedai pon aku tak tertarik * ada 1 kedai camera paling top dalam forum or blogs para cameraman.. Kebanyakannya pon rekemen suh beli kat sini... Murah sangat kah?? Yaa... Murah.... Compare dengan tempat lain * aku main agak jer sebab my hubby kata murah... aku mana laa tau... kalo tanya bab handbag kaa mekap kaa aku tau laa * hikkss...



 
:: sungguh banyak lenses and also second hand camera body ::

Ingin saya tegaskan di sini, bukan beli yer... Hanya SEVEY * mak kasi kedekut sket tak bagi beli lagi, takut lari bajet kat B******.... Okey?? *


Second Destination :
Shah Alam Convention Center * tapi sebelum tu pi pekena Nasi Ayam Pak Mal kat Seksyen 11 dulu *



 

Time makan tu, teringat zaman muda-muda masa bercinta dulu... hikkss... Kat sini laa pot kami dok makan sambil bermanja-manjaa... ceewaahhh * mau mak aku baca ni free jaa kena tempeleng * hahahha....

Our mission here, in Shah Alam sebenaq nya nak attend MASUM ( MATTA International Fair Selangor Umrah & Muslim Travel ) * pergh...nama bukan main panjang *... Saja nak tengok pakej Umrah or other pakej laa kan... Yup, murah if compare DIY tru Air Asia website * for me laa kan sebab include skali makan-makan and tour * but, in group laa tapi... For me, for first time visit tak salah kita pi dalam group... At least ada tour guide... Kalo gi sendiri, dah laa kat tempat orang, di buatnya sesat macamana?? Kan...kan...kan... For next vacation we planned to go to Beijing or Hong Kong but, tengok ke pakej Umrah pon not bad... Bleh angkut family skali kan?? mmm.. Tengok bajet dulu... Belanjawan tak kuaq lagi nih... hahahhaa....



And, during this session jalan-jalan-cari-pakej, ai telah menang 1 lucky draw  
* first time lucky ni * tapi, we got voucher 4 D / 3 N to Philipine...



Ni dia bagi suite jer laa... Flight sila beli sendiri... Tapi, ok per... Suite tuuu... 5 Stars plak... Isk... Philipine laa plak... Ada apa ek kat sana??


Third Destination :
Plaza Lowyat 



Kat sini nak continue our camera sevey * tak abih-abih lagi *... Tu laa mai hubby... Dia akan sevey sehabis-habis kedai dan sehabis pueh hati then baru laa balik perah otak nak pikiaq... Pastu mula laa jadi reporter nak interview aku macam-macam... Kalo aku nih expert pasai camera bleh laa, ni guna compact camera pon tak pass-pass lagi * kalo ada can tukaq camera syok ni * nggeee.... Time-time ni laa nak sibuk... Kena debik sebijik baru tau...
While dia tengah sibuk sevey-sevey camera, aku plak tengah sibuk sevey-sevey laptop * which brand is the best hah ?? * ... I was looking for HP, DELL * yang ni bleh tanya my cuz coz she's working with Dell * and ACER * bleh tak nak consider Apple?? * hhiikkkss... ni memang nak kena terajang... hahaha....
Tapi, yang wat aku bengang tu, time pi sevey kat e-machines tu kan ada sorang salesman ni, punya laa DUNGU, bleh tanya soklan macamni :

" Cik nak cari Apple?? Dah penah biasa guna kee?? Tau ker function dia macamana?? "
Aku tengok dia atas bawah atas bawah with round eyes * seyes geram ni *
" Abih ingat nak cari buah apple ka?? " <----- dengan nada lawak laa ni ...
" Saya dah guna bertahun okey wat multimedia and interactive... Masa time study and keep going nak used menatang  nih "
" Cik guna model apa?? Nak cari model apa?? " <------ terus jadi baik...
" Tak pe laa... Tak berminat nak tengok kat sini " <--------------- terus keluaq dengan rasa tak pueh hati...
So rude kan??? <---- semua ni take place dekat The Mines couple of weeks ago ------------>

------------- off topic --------------------

Back to mall...
My hubby at last dah buat decision nak yang mana... Kita tunggu nanti !!!!!!!!! Yeay yeay... Bleh laa aku berposing sakan lepas nih sebab cameraman nak beli camera baru... hehehehe...


Fourth Destination :
Bukit Bintang



Di sini laa pot lepak kami malam-malam minggu * tak de laa setiap minggu okey... kopak mak *
Maunya nak lepak tiap minggu, ayaq segelas dah beringgit...
Milo Ais = RM 5.00
Soya bean dalam tin = RM 4.00
Bihun goreng = RM 8.00
French fries = RM 7.90 * apsal dia tak letak rm8 jer terus kan *

Harga macamni mampuih laa nak lepak tiap minggu... Sekali sekala bleh laa...
Pot lepak - Bukit Bintang Bistro * open air * dengan melayan live band... Seyes best tempat nih... Orang yang nyanyi pon kalah orang yang masuk AF * and ai wondering, kenapa depa ni tak masuk AF *
Eh, senang-senang try laa ek pi layan... Best !!!!


Fifth Destination :
Presint 9, Putrajaya

Lagi mau jalan kaa sudah pukul 1 pagi hah?? Hantu pon tau balik woooo....
Balik tidoq laaa....
Tapi tak tidoq pon... Dok berkelai laki bini sampai pukoi 3 am baru lena... Bini akhirnya mengalah sebab tak larat nak angkat mata... hehehehe



super panjang nya entry aku kali nih !!!!! hiiksssssss..........


2 comments:

All about Me, inCHa…. said...

pa kata ang rujuk adik aku bab camera ni.. hehe.. dia xla pandai sgt.. tp da knowledge la dlm hal ni.. lg pn dia amik course photography.. nk cr dia senang ja.. kat blog aku / dlm fb ada nama hazel ruslan. tu la orgnya..

tinakhamis said...

mmmm...zali dah decide nak beli yg mana...dia ada knowledge bab camera ni, cuma rambang mata jaa..hahahha