Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* SeTanDinG kaH maSaKan iBu NgaN mAsaKan SenDiRi ?? *~


Ai loikkee coz ai can quit from masak-masak kat umah coz my mom was here.. Dah 3 hari dah since Wenesday and she will back to Aloq Staq on Sunday... Yippiieee.......

Sungguh sonok bila mak kat umah... Kain baju dia basuh, dia lipat, sampah dia sapu * hari-hari ok, kalo ai, mau 2,3 hari skali baru wat * , lantai dia mop and masak jugak ;-) ... Sangat lepak aku di rumah * pemalas * ...kuikuikui...

Bab masak ai paling sonok * sanggup balik umah time lunch hour walaupon kena drive agak jauh * semata-mata nak lunch kat umah... hehehe... Hoih, lama ooo tak balik Aloq Staq * 2 bulan consider lama laa kan * and tak makan masakan mak ni... Ofkos laa tak sama ngan masakan sendiri... Kita masak, kita makan... Memang tak rasa nikmat * kalo nak diet ok laa *.. Bila orang lain masak, pulut yaa aaammaattt... Tambah-tambah plak mak sendiri...

Yang bestnya, on the first day she arrived, kakak and abang ipaq ai pon ada... But, dia tak masak... The next day, friend ( Boe ) mai umah, hari-hari dia masak * ari plak Jumaat, lunch hour panjang * pakat balik makan kat umah... Fuuhh Nikmat....!!!

Arini mak buat tomyam... Walaupon base nya sama jaa ngan aku masak, tapi memandangkan mak yang masak, so power dia lebeh sket... Nikmat dia lain macam... Sheeikkhh dia mai !!! Tu yang penting... Walaupon makan sket, tapi pueh... Walaupon lauk 2,3 kerat jaaa, tapi maakk aiii, menjilat LUTUT....

Dah dah... Sat gi yang mana dok jauh-jauh ngan mak ni, dok baca blog aku baik punya dok teriak plak satgi teringat kat masakan mak... Dah dah... Stop... Nak abih dah nih...
Maunya dok di America ka Afrika ka dok suruh mak depa pi plak, naya jaa... Dah dah... Cukup * saja ja nak perangat :p *

Saya sayang mak saya !!! * tiba-tiba jaa *


p/s : petang ni dia masak apa plak hah?? bubuq kacang kot... isk... nak balik dah laa... * jangan mare *


2 comments:

ali-alia said...

uwaaa... teringat kat pai ayam mak ang.. aku tak kira sebelum aku meletup aku nak gak mkn pai ayam mak ang... uwaaa...

tinakhamis said...

hahaha...ni kategori mengidam ka??kalo mengidam apa kata ang pujuk mak aku suh wat..hehehe....