Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* Si KeCiK BerPatriOtiK *~


Semalam, ketika asyik makan mekdi kat Alamanda tu tetiba aku dengaq

.

..

...

....

" Dari Perlis sampai laa ke Sabah....
Kita sudah merdeka .... "

blaa..blaa...blaa....

Aku tinjau-tinjau-jengok-jengok mencari sora tu, alih-alih aku nampak kelibat sorang budak laki nerd gila kat Playland mekdi...

Fuhh...
Biaq betoi...
Budak ni nyanyi lagu tu....
Siap berkawad bagai kat dalam Playland tu...
And, budak lain siap blur-blur lagi tengok dia... hihihi

Kagum aku....
Budak sekecik tu pon tau lagu patriotik...
Nyanyi kemain semangat lagi...
Dah laa cute... Pakai spek plak tu...
Aku rasa nanti besaq ada talent jadi ahli politik nih...

Mak dia terkekek-kekek gelak tengok anak dia...
Aku pon tergelak...
Niat nak snap gambaq dia...
Tapi jauh...
Camera ai tak de lense bleh zoon jauh-jauh uuu... Nama pon compact cam kan...
Kalo aku snap satgi mak dia cop aku nak kidnap anak dia plak...
Tak ke pasai nak kena masuk lokap...

Apapun sangat kagum laaa...
Aku rasa orang yang besaq-besaq pon mesti ada yang tak ingat lagu nih...
Bangga laa sebagai rakyat Malaysia...
Walaupon kadang-kadang ada jaa rules yang nyusahkan rakyat esp badan-badan berkanun tertentu..... teeeeetttttt...........



p/s: mode sekarang adalah sangat geram kat satu agensi yang sangat tak bertimbang rasa dan menyusahkan orang...


0 comments: