Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* CuTi Ku SudaH beRmuLa *~


Yaa.. Saya sudah start cuti untuk seminggu lamanya * kepala otak dok siap pusing-pusing dok pikiaq nak pi mana *.. Ofkos balik kampung agenda utama di samping kenduri kendara sedara mara, kawan-kawan, sepupu sepapat suma... Quite full schedule balik kampung nampaknya nih... :)

My PIL arrived on Friday night * penat aku malam tu berjaga sampai 3 pagi * and need to wake up early in the morning for our trip to Raub attending kenduri kawen MIL's niece...

Since it was a CNY and many people was rushing backed to hometown and holiday so, the road and highways were quite jammed and full of vehicles... Isk.. K.L dah laa jammed, masuk highway pon jammed...


We departed from our house around 9 am and reached Raub around 3 pm... Punya laa gilaa jammed... 3 hours in the car and trap in a very hectic jammed... Aduhh... Maunya macam nak teriak 10 batu dengaq...

Dengan perut yang berkobar-kobar mintak diisi, sampai jaa umah kenduri, tak dan orang nak semawa makan teruih duduk tibai nasi kaw-kaw * diet ku dah lama punah * :) ... Lauk kenduri masak kampung plak, walaaawey, makin laju laa enjin perut aku jalan... The rumah kenduri situated nun jauh ke dalam kampung * first time aku sampai Raub nih :) *
Kalo tak silap, kampung tu ala-ala felda * memang felda kot * ... My bos said, kat situ laa tempat Mona Fendy bunuh Datuk Mazlan tu.. isskkk...
Pastu, she said lagi, kat situ tempat bunian... Astagfirullah... Seb baik aku dah selamat sampai.. Tapi hutan dia memang lain macam sket laa.. Cantik * tetiba teringat cerita Sumpah Bunian kat TV 3 dulu * nggee....


After makan-makan-kenyang-kenyang, nak shoot balik Aloq Staq terketaq-ketaq plak... Adeih... Tapi, my FIL punya idea bleh tahan... Ajak naik makan angin kat genting dulu.. hehehe... Tapi bangkangan dari MIL, so, kami rehat-rehat kat Gohtong jaa laa... Lepak-lepak pekena teh tarik kat mamak  
* tengok, still cari mamak * nggee...
Syoknya ang sepoi-sepoi-sejuk-sejuk nih * sesuai untuk mengawan * .... Timbul plak idea FIL nak check in kat Seri Malaysia tu.. hehehe... Bleh tahan orang tua nih... Tapi, bangkangan dari BIL plak... Sebab esok nak attend kenduri member dia kawen * bangkangan banyak sungguh * teetttttt......

Mula laa agenda terperangkap dalam jammed sepanjang highway PLUS menuju ke UTARA... Adeihh... Awat laaa orang ramai sangat... Cina yang raya suma orang pon kalut nak balik kampung * termasuk aku ;) *
mmmm.... Leteh, lenguh, kebas, bosan... Suma cukup lengkap... Tinggai tak jadi kera jaa dalam keta... Nak benti R&R pon orang macam semut... Tapi benti gak... Sebab kekangan dari nak buang air... hihihi....

Reached Aloq Staq 2 a.m from Raub 4.30 pm... Gila kann??? Super leteh... Badan pon terketaq-ketaq... Tidoq pon melengkaq... hahaha * ampa paham ka nih?? *

Dah dah... Cukup... Leteh... Sambung cita len plak nanti... 

Chow...




0 comments: