Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* MaRi UrUt-UruT *~


Uols kan tau ai kan belum dikurniakan rezeki nak timang baby * nyanyi lagu timang-timang jaa bleh * hikss...
So, untuk menambahkan lagi ke'power'an dan keusahaan untuk dapat baby, balik ghitu ai nekad nak pi wat apoinmen ngan makcik bidan * kalo guna tok macam tua sangat kan...sian dia * logik??

Mmmm... First time attend urut-mengurut nih * except spa yer * ... Nervous pon ada jugak... Tapi main dengan tahap keinginan yang melampau, terpaksa nekadkan diri nak pi jugak... 

Mula-mula kami terjah umah mak bidan tu di kala tengahari buta, matahari terpacak atas kepala... huhuhu... Tak penah dibuat orang pi mengurut tengahari di kala urat-urat tengah mengembang kan.. Tapi mak bidan ni kata ok jaa.. Kalo untuk urut satu badan tu jaa yang tak bleh... So, proceed jer laa kan... Alang-alang dah sampai....

Ketakutan ya amat... Terkeluaq abih laa ayat-ayat dok kumat kamit baca pelan-pelan * saya sangat nervous bila jumpa doc dan jugak bidan-bidan nih... takut terima hakikat kot :) *
So, lepas diperiksa sket-sket, dan diusap sket-sket, mak bidan kata tak dak apa... Alhamdulillah... Cuma rahim jatuh sket jaa.. Dia dah angkat balik dah 
* heran kan.. macamana depa angkat... tapi masa tu memang sakit laa * ... 
Balik tu aku pikir, napa rahim aku bleh tak btul... Bila pikiaq punya pikiaq, baru dapat idea... Akibat buaih terlampau laa dulu... Jatuh beskal, jatuh tangga yang kronik dan kesan sakit sampai laa ni, jatuh kat hutan dan pelbagai lagi laa yer * ni laa padahnya...konon nak kasaq gedegaq sangat dulu * ...

Tak pa... Kita usaha.. Allah SWT yang tentukan rezeki kita kat mana dan bila sampai masa ada laa... Biaq laa mulut orang nak kata apa pon... Orang boleh assume kita ni mandul ka, apa kaa... Tapi, rezeki dari Allah SWT... Lambat kata Dia, lambat laa... Apa orang nak cakap tak yah amik pot laa.. DEPA TU BUKAN TUHAN !!!! <------ ayat geram ....

So, kengkawan yang dapat rezeki awal dan tidak perlu memakan masa berusaha keras seperti saya, bersyukur laaa... Jaga laa rezeki dan amanah yang Allah bagi tu... Jangan sia-sia peluang dan nikmat yang Allah bagi... Ingat tu !!!


p/s : post kali nih tak de gambar... sensored... kuikuikui....


4 comments:

baby said...

setuju

tinakhamis said...

;)

im - mamababahworld said...

Tina,

dlu pas beranak pon rahim aku jatuh sebab dok naik turun flight masa pantang lebih kurang 4 kali (sabah-langkawi).. masa mak bidan urut bunyi prakkk..tergezut ayoo...dasat gakk bunyi rahim jatuh yang dinaikkan balik nih..huhuhu

tinakhamis said...

aku rasa sbb aku buaih kot...keja tergolek jaa dulu...tapi masa dia urut tak dak pon bunyi praakkk...cuma sakit laa...terasa laa macam dia angkat sumting dalam perut tu...lepas tu hah, berangin semacam jaa...