Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* FoGgiNg DaTanG LaGi *~


Dalam sebulan ada jer laa aktiviti KKM ni nak fogging bagai... Yes... I know it's good but kalo dah kerap sangat rimas laa... Tak larat nak mop lantai umah... Tiap kali fogging kan lantai berminyak... Even tak allow diorang masuk umah pon, siap tala mesin fogging tu depan grill umah lagi... Akibatnya, serpih-serpih asap fogging tu masuk jugak laa berkepok dalam umah... Aduyaiii...

Arini seb baik sempat baca advert awal-awal... Sempat laa wat pecutan 100 meter ke kedai mamak melepak kat situ sebelum kena fire dengan mesin penghalau nyamuk aedes tu... ngehngehngeh.... 

Al-kisah, penah aku tak sempat lari turun ke bawah * ni akibat tak baca advert awal-awal laa ek..main redah naik lif tak pandang kanan kiri dah * hihihi.... Jenuh berlawan ngan asap fogging dalam umah... Berpusing ligat kipas kat umah aku tu nak halau kan asap-asap tu... Ya ampunnn... Haruslaaa aku tak lemas lagi * kalo tak, mau check-in hospital lepas tu * ....

Kepada abang-abang dan pakcik-pakcik fogging * cantek laa letak nama camtu kan * hikssss, lepas ni letak laa poster banyak sket cakap nak fogging... Tak pon gi tampal jer kat keta saya... hehehe... Konfem baca... Kalo main letak kat notis bod tu, kim salam laa aku nak melawat tapak pi baca kat situ... Tak pon lekat jaa dalam lif... Kan senang..... Ye dak??




p/s : to mak-mak buyong, rancangan masak-masak kita tergendala laa yer... continue tomorrow... :)


2 comments:

im - mamababahworld said...

kawasan umah aku pon asek berfogging ja..aku cakap kat laki aku semalam, satgi kita nih mati sebab asap nih bukan sebab denggi..hari2 fogging..gila.!

tinakhamis said...

btoi3...makan asap jaa keja...nyamuk tak mati, org yg mati...ni seb baik laa aku baca poster...kalo tak lemas lagi laa aku...mengong toi