Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* MeNArA AlOq STaQ *~

* ini adalah entry cover malu... hiksss *

Kenape?? Sebab saya orang Aloq Staq tapi tak penah jejak pon Menara Aloq Staq... Sat sat naa... Jangan blame... Bukan tak mau pi naa, tak dan * ayat cover baik punya * ... Nak kata tak jejak tu tak laa sangat, lebeh kepada tak terokai laaa * ayat skema yer *...hikss...

Malam lepaih, dan jugak pi jengah sat kat Menara... Yup, takdak apa yang menarik pon... Saja nak lepaih gian pi dok posing tang tu * bukti kata pi menara*.... Nak nek memang tak bleh dah sebab dah malam... Bukan takat malam, tapi dah jauh malam * almost 11 pm time tu *... Sapa lagi nak tunggu lif tu tengah-tengah malam buta... Aloq Staq adalah sebuah bandaq mati yer lepaih pukul 10 pm * hanya kedai makan dan pusat karok jaa operasi sampai koi 12 or 1 am * ... So, sapa yang berhajat nak mai lepak Aloq Staq, silaa laa belatih untuk tidoq seawal jam 10 pm... hihihi.... Bukan macam K.L yer, 24/7 jalan tak penah sunyi... Sila ke Aloq Staq, jamin lepas kul 12 am dah bleh baring ataih jalan  
* kalo kena langgaq tanggung sendiri *

Apa ada kat Menara Alor Star ?? * sat nak tanya Pakcik Google * :)

Stended macam menara lain jugak... Menara ni, menara telekomunikasi kat Kedah... And, kalo naik atas bleh laa usha-usha bandaq Aloq Staq sambil dok putaq-putaq ataih nu.. Nampak laa sampai Kola Kedah mana hala nuu... Memang sangat cantik, tambah-tambah lagi kalo musim padi * Kedah kan jelapang padi *... Hijau jer... Macam padang luaih sangat... Kalo mai time kering-kontang, nampak tanah jaa laa... 

Lagi satu, ataih menara nih ada restoran... Depa panggey Restoran Sri Angkasa... Sambil makan, dia pusing-pusing * turun-turum mesti melelong * .... Chek tak penah lagi makan ataih nu * laki chek tak reti bahasa nak blanja lagi * so, jangan tanya chek ataih tu makanan sedap ka dak naa... Chek tak tau nak habaq...

:: kebanggaan rakyat Kedah ::

:: wif adik-in-law ::

Keliling menara nih ada kedai-kedai and opis-opis and ada jugak orang juai-juai * orang Kedah memang suka meniaga tepi-tepi jalan nih * .... Banyak yang ada kat situ... Rojak laa, ayaq-ayaq * yang paling femes ayaq lengkong atau dalam bahasa saintifik dia ayaq cincau *, apom balik and macam-macam laa....

Dekat-dekat ngan menara nih ada Istana Kuning, istana raja zaman dulu-dulu... Pastu ada Balai Seni, Muzium Diraja, Masjid Zahir, Pekan Cina, Tanjong Chali * dah dah...aku nak wat karangan plak dah nih * ... Nak tau sendiri mai laa jalan-jalan kat Kedah noo... Jangan lupa, praktis tidoq awai... hihihi....

:: night scene kat jalan raya Aloq Staq ::


p/s: kalo ikutkan tagline, Kedah Maju 2010... Ni dah 2010 dah, tapi sama jer.... hhmmmm....

2 comments:

Nina_Arielle said...

aku rindu ayaq lengkong ngan buah ambra pakcik yg juai tepi pagar skolah asma dlu..

tinakhamis said...

rindu jugak...ada lagik ke dak hah pakcik tu??kenangan.....