Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* i-CiTy *~


Have you been to I-City?? * ecece..tanya soklan macam laa aku pelopor i-city tu..hiksss * 
Heh.... I'm bet orang Shah Alam mesti dah sampai kan.... At least tengok dari jauh kan??? Heyyy... Shame shame laa kalo dok dekat pon tak sampai lagi.. What a nice place tau... Aku yang dok jauh mana hala kedaung nih pon, terkinja-kinja sampai sana... Siap 2 hari berturut ko... Hambekk... First pegi, sampai sana dah kul 1 am... Lampu pon banyak dah padam, so tak nampak kecantekkan amat dia... So, the next day, tergedik pi lagi... But, we arrived there early sket laaa.. Around 9 pm... Tapi, parking.... Mak aih, susah bebenor... Siap berpusing-pusing dalam bangunan tu hah... Naik berpinau mata haku tengok ramp parking tu...

Makkk sukooo !!! 
Chantekkk nyahhh... Very the merelip merelap.... Very the sparkling lip lap lip lap.... Chantek amatttt nyah !!!
Rugi tak pegi oihhh.... Macam-macam rupa depa decorate lampu-lampu tu nyah ooiii... Very the terpukau makk... 
Ntah bapa juta laa kan biji LED tu depa pakai nak wat menatang-menatang kat sini * isk...rasa macam nak jadi supplier LED plak laa * very kaya kot... hiksss....

Banyak laa theme-theme dia kat sini... Ada CNY, Xmas, ada burung merak
* yang ni for Diwali laa kot * and banyak lagi laa animals yang ada * untuk theme raya posa blom ada *... Lepas nih naik laa ketupat besaq plak kot... hehehhe...

Yang bestnya, ada dalam 1 building nih, dia wat macam ala-ala kat Antartica... Ada polar bears, snowmen, igloos and very sejuk uolsss.... Sangat sukaa...
Ada jugak Garden of Prosperity... Yang ni wat masa CNY aritu kot... Sangat cantikk...

Kalo dahaga ka, lapaq ka, nak makan ringan-ringan, no worries, ada jaa gerai-gerai yang juai macam-macam segala maneka... Penah tengok eskrem goncang??? Hahhh... Sedap... Kat sini ada... Sebelom ni aku tengok kat Cameron Highlands jer... Kali ni kat sini ada... Nak try ??? Silaa laa ke I-city yer * waaa...macam duta i-city plak dah *...

Dah dah... Cakap banyak-banyak tak guna... Pi try jelajah sendiri.... Sure best punyaa... Layan jer laa gambar gediksss aku nih hah.... ahaks !!!!

:: macam kat negara China jaa kan ::


:: swans and frogs ::



:: deers ::

:: here's come...giant hand ::


:: suka laaa pokok nihh ::

:: twinkle twinkle little star ... ::


:: the unicorn ::

:: cecece...macam zaman berchenta dolu ::


:: merah kayangan ::

:: ni laa eskrem goncang ::

:: Xmas tree ::

:: let's go Antartica ::


:: Garden of Prosperity ::


:: lompatan mautt....a.k.a gediksss ::


2 comments:

im - mamababahworld said...

tak pernah pi..tapi nampak sangat cantek..cam kat korea..nak ajak la babah pi..kat shah alam kan?

tinakhamis said...

sila laa pi..sangat cantek..mesti Ompi-Ompi suka...ha aa...kat s.alam...Seks 7...