Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* ALaHai GuLai EmaK *~


Mengidam nak makan gulai ikan mak buat...Saja nak meng'gediksss' nak makan... Lama tak makan mak masak * yaa...mode skrang sangat rindu pada mak saya *....

Memandangkan encik Habi pon baru balik dari CH, so demand lebeh nak makan masakan bini laa konon... Bleh plak buat ayat spastik ; " By, abang kat atas nu kan asyik makan tak sedap jaa... Tak lalu laa... Lama By tak masak kat abang " ...

Poyo gilaa kan ayat?? Disebabkan laki yang mintak, kena laa buat kan... Kalo tak nanti, di cas nusyuz plak... Mak tak mooo noksss... Neraka huh !!

Pastu plak, kena plak mengidam gulai ikan mak * walaupon tak sama macam mak buat * asalkan gulai ikan pon tak per laa.... Kena plak dengan sambal tumis udang + petai, wallawey.... Kampung tu... Tetiba rasa macam makan nasi kat Aloq Setaq plak.... Bleh ??? 

Meh nak layoq sket... Kasi meleleh.... hehehehe...



:: ada yang ni dah cukup ::


Hah.... Camnaa?? Ada terasa nak meleleh tak?? hehehhe.... Resipi memang dari mak... Tapi, tak dak exactly resipi pon... Just tengok dia buat, then aku pon campak-campak jaa macamana dia buat.... hiksss * seb bek hasil campakan menjadi * ....

Laki mak pulun sakan nokksss.... huhuhuhu.... 


* Adalah sangat berbaloi bila kita masak, then laki sapu licin.... Terasa hilang kepenatan...cewaahhh *


2 comments:

e_nazz said...

xtahan seh tgk...kecur lidah aku...part sambal petai tu xtahan tuh...my peberettttt....blk nk g cari petai la :P

tinakhamis said...

hahahha...cari...cari...jangan tak cari...hehehehe