Love shopping, cooking and now ~ blogging ~ Spending entire life with my luvey-duvey hubby... And now praying hard for a baby...
RSS

~* DishEs FoR FaSt-bREaKinG *~


Jumaat lepas I was fasting * ganti tak abis lagi :) * and need to cook laa kan... Time kat opis dah melilau dah kepala nak masak apa and suddenly, teringin nak makan air asam dengan ikan... Nak bakar, tak de port sesuwai... So, rebus jer laa... Pon sodap kan... 

And, the dish for the nite :  ikan rebus + air asam, brocoli + mushroom with oyster sauce, daging goreng * yang ni very garing * and last telur bungkus * done by my hubby ( he also good in cooking ) *...






Waaa... Spesel gitu kan dish-dish nih... Very the lazat... Mesti laa lazat... 1 hari tahan lapar dowh... Harus laa reward balik... But, bila dah puasa sehari suntuk, mai time nak makan mesti tak lapar sangat kan * orang tak puasa jaa pulun lebeh * hiksss... Yes, time makan tu, ciput jer layan... Yang lain, laki aku yang bedal... Slalu macamtu kah?? But, in my case, always like that lorr * abis aku jap gi * ngeee....

Belen puasa ada lagi 5,6 hari nih... Aduyaiii... Kena wat marathon lepas nih... Kalo tak nanti, tak sempat nak abiskan... Ni dah nak masuk bulan 6... Early August dah nak start Ramadhan... Mak aaiii... have another below than 2 mos jer lagi... huhuhu... Chaiyok chaiyokk.... 


0 comments: